"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 4., szombat

Triduumi gondolatok: A II. Vatikáni Zsinat vs. Egyházszakadás

"Lelkedre kötöm, Timóteus fiam, hogy a rólad szóló korábbi prófétai szavak értelmében a jó harcot vívd meg bizalommal. Tarts ki a hitben, és őrizd meg tisztán a lelkiismeretedet. Ezt néhányan elvesztették, s ezért a hitben hajótörést szenvedtek." [1Tim 1,18-19]

A múlthét végi hírek felvetik az emberben az egyházszakadás képét. Még pedig azét, amit úgy nevezünk, hogy "Nagy Egyházszakadás", és 1054-ben volt. Amikor a pápa és a konstantinápolyi pátriárka egyszerre kiközösítette ki a másikat, és azóta útjukat, utunkat különjárjuk.

Ugyanis az a hűtlenség, amit a német nyelvterület püspökei mutatnak már a II. Vatikáni Zsinatot megelőzően is mutatták (mindenkinek ajánlom elolvasásra Ralph M. Wiltgen: A Rajna a Tiberisbe ömlött [A II. Vatikáni Zsinat története] című könyvét - letöltési link a poszt végén). A könyv nagyon jól bemutatja azt a sátáni technikát, amit a német nyelvterület püspökei és teológusai [Ratzinger, Rahner, Küng és társai] alkalmaztak, hogy a modernizmus rémét átverjék és a gyakorlatba ültessék).

A két cikknek nem is annyira az adja meg a "báját", hogy a német püspökök lázadnak, hanem, hogy az a Gerhard Müller "osztja" ki őket "hűségből a Tanítóhivatallal és pápával szemben", aki maga is eretnek, mert dogma tagadó és ezt nem most kezdte. Tagadja Szűz Mária hármas szüzességének és Jézus feltámadásának a dogmáját is. Nos oly korban élünk, amikor megérett az egyház ("Krisztus titokzatos teste" és menyasszonya, hogy a végső időkben megcsappanjon - elváljon az aminek el kell válnia - létszáma, és csak azok maradjanak meg, akik meg tudják/megtudták őrizni a kétezer éves tanítást.

Minap egy barátommal beszélgettem és neki mondtam, hogy az egyetlen fontos, hogy megtartsuk hitünket, hogy a végső elszámolás, amikor Urunk újra eljön [parauzia] "...Ítélni élőket és holtakat...", akkor tiszte lelkiismerettel állhassunk színe elé. Minden más másodlagos kérdés.

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen apróból kerül Williamson püspök úr képe a poszt elejére? Nos mindössze azért, mert múlt vasárnapi volt a hír, hogy Róma [Vatikán] engedélye nélkül szentelt püspökké egy bencést Brazíliában, amivel automatikusan ismételten kiközösítésbe került. Azok a püspökök, pedig akik eretnekek, Róma ellen lázadnak, pedig teljes közösségben vannak vele lévén a pápától kapták megbízásukat, lázadnak a tanítás, és ezáltal a pápa ellen. Ez a tipikus, sátánista kettős mérce, amikor lehet valaki "Je suis ...", de csak Charlie, más nem. Ezért van a blog fejlécében az új kiegészítő mottónk is: "Je suis un Chatolique".
Apologéta

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Letöltés: