"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 21., kedd

Az üldöztetés kora XIII: a "Szeretett vallása" etióp keresztényeket végzett ki

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

Mostantól kezdve minden iszlámmal és muszlimokkal foglalkozó posztnak a bevezető címe "A szeretet vallása" kezdetű lesz.
Apologéta

Etiópia kormánya megerősítette, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harminc etióp állampolgárt végzett ki nemrégiben Líbiában.

A dzsihadista csoport az előző napon tett közzé videofelvételt harminc etióp keresztény férfi kivégzéséről. A túszok többségét lefejezték, a többieket agyonlőtték.

Azonosítják az áldozatokat

"Az etióp kormányt mélységes szomorúsággal tölti el az ártatlan állampolgáraink elleni barbár cselekedet" - írta közleményében a kelet-afrikai ország kormánya. A tájékoztatás szerint az etióp hatóságok az áldozatok azonosításán dolgoznak.


Háromnapos gyász

Az addisz-abebai kormány már vasárnap elítélte a gyilkosságokat, de azt akkor még nem erősítette meg, hogy az áldozatok etiópok voltak. A közleményben azt írták, hogy Etiópiában háromnapos nemzeti gyászt hirdettek, amelynek alkalmából kedden az egész országban félárbocra eresztik a zászlókat. Ez az első alkalom, hogy az Iszlám Állam etióp állampolgárokat vett célba.

Forrás: origo.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison