"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 20., hétfő

Az üldöztetés kora XII - Muzulmán menekültek öltek keresztény menekülteket

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

Az olasz hatóságok csütörtökön [2015. április 16.] őrizetbe vettek tizenöt muzulmán illegális bevándorlót, akiket társaik azzal vádolnak, hogy a velük utazó keresztényeket a nyílt tengeren a vízbe dobták.

Vallási gyűlöletből elkövetett többrendbeli gyilkossággal vádolják az afrikai Elefántcsontpartról, Szenegálból és Maliból származó férfiakat. A szicíliai Palermo rendőrsége néhány órával azután vette őket őrizetbe, hogy szerdán megérkeztek az olasz szigetre.

A rendőrségnek a túlélők számoltak be a történtekről, miszerint a 105 fős illegális bevándorlócsoport Líbia partjairól indult el és Olaszország felé tartott, amikor a Földközi-tengeren vallási okokból vita robbant ki a hajón levők között. A muzulmán vallású bevándorlók rárontottak a hajón utazó nigériai és ghánai keresztényekre, és többet közülük a tengerbe taszítottak. A szemtanúk szerint tizenkét embert dobtak a tengerbe, akiket elnyelt a víz. A többiek úgy álltak ellen, hogy a hajón egymásba kapaszkodva láncot alkottak.

Az utóbbi öt napban mintegy 10 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra. Többségük Afrika középső térségéből indult útnak és muzulmán vallású. 

Egy a napokban Szicíliába érkezett gambiai fiatalember a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy két hónapon át utazott. Először Gambiából Líbiába jutott el, majd onnan hajóval kelt át a Földközi-tengeren. A teljes útért 1100 dollárt (330 ezer forintot) fizetett. Az utat egy 160 fős csoporttal tette meg, és mindegyikük épségben érkezett meg Szicíliába, de a tengeren látták, hogyan süllyed el a közelükben egy másik, szintén bevándorlókat szállító hajó.

Forrás: alfahir.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison