"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 28., kedd

A harctéren kívül is ezreket mészárolt le a "Szeretet vallása"

Több mint kétezer embert öltek meg az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei Szíriában a fegyveres összecsapások helyszínein kívül tavaly június óta - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet kedden. Mióta a szervezet 2014 júniusában kikiáltotta kalifátusát Szíria és Irak általa elfoglalt területein, a szélsőségesek 2154 emberrel végeztek az arab országban olyan helyzetekben, amelyek nem nevezhetők harci cselekménynek.

Az áldozatokat leggyakrabban lefejezték, halálra kövezték, vagy lőfegyverrel kivégezték.

Az Iszlám Állam irányítása alatt lévő településeken a szervezet az iszlám vallási törvények (saría) sajátos értelmezésén alapuló törvényszékeket állított fel. Általában ezek mondják ki azokat az ítéleteket, amelyek alapján a kivégzéseket végrehajtják.

Az OSDH közleménye szerint az áldozatok között fegyveresek, civilek és az IÁ saját harcosai is vannak. A terrorista csoport állítólag 126 saját tagját is kivégezte, mert menekülni próbáltak, vagy kémkedés gyanújába keveredtek.

A harctéren kívüli áldozatok száma valószínűleg magasabb az említettnél, mert az OSDH a számítás készítésekor nem vette figyelembe például a lefejezett külföldi újságírókat, illetve az elevenen elégetett jordániai pilótát - mondta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

Hozzátette, hogy az Iszlám Állam tagjai további több száz embert raboltak el úgy, hogy azóta sincs róluk semmi hír.

Az Iszlám Állam az egyik legnagyobb mészárlást a sejtaat nevű szunnita törzs tagjai ellen követte el, közülük 930 embert öltek meg a terroristák.
"Ismételten felszólítjuk az ENSZ Biztonsági Tanácsát, azonnal tegyen lépéseket annak érdekében, hogy megállítsák Szíria fiainak meggyilkolását, s tesszük ezt annak ellenére, hogy a szíriai emberek jajkiáltásai süket fülekre találnak a nemzetközi szervezet tagjainál"
szólít fel közleményében az emigráns szervezet.

Forrás: alfahir.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison