"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. május 28., szerda

Nyílt levél Kulkának a buzilobbival kapcsolatban [videóval]

"Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." [Lev 18,22]

Kulka úr!

Nem mondom hogy tisztelt, mert Ön sem tisztel minket keresztényeket. Eddig elismeréssel adóztam  tehetsége, tárgyi tudása iránt, de most kiírta magát Istennek emberi teremtményei közül. Kioktat minket és homofóbnak nevez, mert nem ismerjük el a homoszexualistást és szólni merünk a deviancia, a nemi eltévelyedés ellen.

Ön "coming out"-lt, nyilvános megvallotta, hogy szexuális szempontból a férfiakat szereti és nem a nőket. De ezzel a fáradtsággal szerethetné szexuálisan az állatokat [zoofilia], bár azok nem érdemlik meg ezt, vagy akár hullákkal is [nekrofilia]. A nemi eltévelyedést már 3500 évvel ezelőtt is elítélték és büntették.

Eddig nem nagyon értettem egyet Kerényi Imrével, de ebben a tekintetben teljes mértékben egyet kell értenem vele. Nemcsak a buzilobbi elleni fellépéssel, hanem a homoszexuálisokkal szemben is. Ugyanis nem szeretnénk, ha gyermekink olyat látnának, tapasztalnának, mely ellenkezik az Isteni tanítással:
Ószövetség: "Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." [Lev 18,22]
Újszövetség: "A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét." [Róm 1,27]
Ön és társai, hitsorsosai ez ellen tesznek nap, mint nap. Elmondok egy történetet, ami Kerényi Imre állítását alátámassza:
Van egy barátom, aki a rendszer iránti szeretetéből fakadóan az 1980 évek legelején egyirányú útlevelet kapott a Kádár rendszertől, vagy választhatta a börtönt. Elment az országból, az USA-ban telepedett le és meg, majd a kilencvenes évek környékére felküzdötte magát egy reklámcég kreatív igazgatójának. De ott hagyta a jól fizető állását, mert buzivá kellett volna válnia és férfiakkal kellett volna szeretkeznie. Ezt az ő katolikus lelke nem tudta elviselni, ezért ott hagyta az állását és más munka, valamint munkahely után nézett. Igaz ő nem a művészvilágban találkozott a "kötelező" homoszexualitással, hanem az üzleti világban, de esete jól példázza azt,  ha az emberfia normális, heteroszexuális és megtartja Isten rendelését és tanítását, akkor nem érvényesülhet, legyen bármilyen tehetséggel megáldva.
Magyarországon ugyanez zajlik, kiemelkedően a művészvilágban. Így ha valaki felemeli szavát ez ellen, akkor mint a farkascsorda rohan rá a buzilobbi, és próbálja eltiporni, "agyagba döngölni", hogy egy klasszikust idézzek, vagy "el lehet menni", hogy egy másikat másik klasszikust idézzek. De mi itt akarunk élni, és nem pszichológiai esetekkel, - ahogyan a háziorvosom fogalmazott néhány évvel ezelőtt - és "nem betegekkel". Ezt nem én mondta, hanem egy orvos.
 Most pedig álljon itt egy videó, hogy a homokosság gyógyítható:

Kerényi: A buzilobbi ellen kell harcolni


Kerényi Imre a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetés-sorozatában beszélt arról, hogy a buzilobbi ellen kell kemény harcot hirdetni, és szerinte a dramaturgok és a rendezők teljesen téves „izmusok” alapján dolgoznak, írja a 444.hu. A színészképzést elvenné a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, és új iskolát nyitna, akár a Ludovikán.

Az európai művészet nyolcvan százaléka, a magyar drámairodalom nyolcvan százaléka a keresztény kultúrkör terméke, Európa a keresztény gondolkozás diadala, Magyarország is az.

– mondta Kerényi, majd így vázolta, hogy mi a legnagyobb baj:

A világméretű probléma az, hogy a rendező- és dramaturgképzésben egy olyan „izmus” vette át az oktatási főhatalmat, amelyik erre nemet mond. ... és meghonosítanak ... egy olyan fajta megközelítést, amelyben a dekadencia és a romlás érvényesül. ... Rengeteg pénzt lehet keresni, rengeteg botrányt lehet csinálni, világhíresnek lehet lenni, de a lényege a dolognak a köpködés, a leszólás, ... mindennek a kétségbe vonása.

Én nagyon fontosnak tartom, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Budapesten történjék változás, [taps], ha más nem egy ellen-egyetem szervezése akár a Ludovikán belül. ... Ha én lennék az alkirály, elvenném a Színház- és Filmművészeti Főiskolától a színészképzés jogát a pénzzel együtt [nevetés].

A legrosszabb véleménnyel Kerényi a dramaturgokról volt, konkrétan lebuzizta őket:

Saját példámon is láttam, hogy ezek a dramaturg gyerekek ... egyik lábukon kék harisnya van, a másikon zöld, egy picit szivárványos mindegyik, nagyon new wave-esek.

Hozzátette, hogy a dramaturgok és a kritikusok hipnózist keltenek, ezért egy új úton kell elindulni, fel kell venni a harcot ez ellen:

ez a buzilobbi tulajdonképpen

A harcban előadásokat és főleg iskolákat kell létrehozni, „ezért fontos egy ilyen keresztény fesztivál” – zárta Kerényi.

Nyílt levélben kéri Kulka János, hogy Orbán Viktor határolódjon el a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott, Kerényi Imre homofób megnyilvánulásaitól, és szabjon gátat a gyűlöletbeszéd további terjedésének, írja a 7ora7.hu színházi portál.

Forrás: index.hu


Kulka a buzizó Kerényi miatt írt Orbánnak

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kerényi Imre egykori rendező, az Ön személyes megbízottja a napokban a Keresztény Színházi Fesztiválon egyebek mellett a következőket mondta: „Fel kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc, ez a buzilobbi tulajdonképpen. Az egész opera, operát, a nemzetközi operavilágot, filmvilágot, mindent át- meg átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot ez ellen.”

Az Ön közvetlen munkatársa nem először buzizik nyilvánosan. És nem először teszi ezt nyilvánosan, következmények nélkül. Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta.

A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott közszereplő, szavai a közbeszédet tematizálják. Mik azok a magyar kulturális értékek, amelyek megőrzésére és fejlesztésére hivatott? Alig hiszem, hogy a homofóbia köztük lenne. Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek” részévé válik.

Szeretném hinni, hogy tévedek.

Magyar állampolgárként arra kérem Önt, határolódjon el nyilvánosan Kerényi Imrétől, mutassa meg, hogy 2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen.

Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: „Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer.

Sem balek, sem lúzer nem vagyok. Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

Budapest, 2014. május 26.

Válaszát várva üdvözli:
Kulka János

Forrás: index.hu