"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. május 22., csütörtök

Papok szeretői kérlelik Ferenc pápát

"Az Egyháznak kizárólagos hatalma van házassági akadályokat fölállítani, alóluk fölmenteni és házassági ügyekben ítélni." [Dogma - Schütz Antal: Dogmatika II. könyv 465.o.]

Olasz nők írtak levelet az egyházfőnek, hogy törölje el a cölibátust. Szerintük az egyház is jól járna azzal, ha a katolikus lelkipásztorok is felvállalhatnák feleségüket és gyermekeiket.

A teljes olasz sajtót bejárta egy nyílt levél, amiben 23 nő kéri fel Ferenc pápát a papi cölibátus felülvizsgálatára. Mint írták, az érintett papok viszonozzák szerelmüket, de csak két lehetőségük van: vagy titkos kapcsolatra vannak ítélve örökös bujkálással, vagy le kell mondaniuk a hivatásukról. Pedig szerintük a lelkipásztorok jobban el tudnák látni közösségi szolgálatukat, de felvállalhatnál feleségül és gyermekeik közelségét. A nők azt kérték a pápától, hogy fogadja őket Vatikánban, és segítsen az őket övező csend és közöny megtörésében.

Az olasz sajtó emlékeztetett rá, hogy Jorge Mario Bergoglio még Buenos Aires érsekeként nem zárt ki a cölibátus esetleges módosítását, bár azt is leszögezte, hogy ebből tíz évszázad alatt több pozitív tapasztalat, mint tévedés származott. Piesto Parolin szentszéki államtitkár tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy a cölibátus nem egyházi dogma, hanem vita tárgyát képezheti.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: origo.hu

Apologéta: Piesto Paolini szentszéki államtitkár erősen téved [ha tudatlan], vagy nagyon hazudik [ha ismeri a dogmát és letagadja]. A tévedések elkerülése végett álljon itt az idézett Dogmatika könyv megfelelő oldala:

Dr. Schütz Antal: Dogmatika II. kötet 465. oldal

A fentiek fényében válik érdekessé és hamis reménnyé a cölibátus eltörlése. Ugyanis minden ifjú férfiú, aki papnak vagy szerzetesnek jelentkezik, mert érzi lelkében Isten hívását a szolgálatára, annak pontosan tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy amikor a püspöke először a fejére teszi a kezét diakónus szenteléskor, onnantól kezdve a házasság és a nemi élet számára megszűnik létezni,mint az öröm forrása. Mivel a római [rítusú] Egyház a Tridenti Zsinaton dogmaként [Hittételként] mondta ki a cölibátust, az nem vonható vissza, nem érvényteleníthető, nem (el)törölhető, és NEM FELÜLVIZSGÁLHATÓ, ahogyan az olasz nők kérik. Amennyiben ez bekövetkezne, úgy mindenki aki részt vesz ebben a cselekményben (még Bergoglio pápa is) az eretnekség bűnébe (és önmagától beálló kiközösítésbe) esik. Onnantól kezdve megüresedik a pápai szék és új pápát kell(ene) választani. De ez nem fog bekövetkezni, mármint a választás, mert valamilyen semmitmondó értelmezéssel meg fogják magyarázni a dogma tagadását.

A bevezetőbe felrakott kép egy romániai nős pap és családját mutatja. (De saját információm alapján tudom, hogy a Párciumban van püspök is, aki káplán korában nemzett gyermeket.)

Ajánlott posztok:

  1. Tudós-Takács János: Papi nőtlenség vagy nőtlen papság?
  2. Ensz: "A Vatikán bírálja fölül a tanításait" és a tévtanítók kommentárjai