"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. május 23., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 42. rész - A pápai szállítás pompájának vége

A mai posztban bemutatjuk az olvasónak, hogy Ferenc pápa hogyan devalválja, nullázza le [forradalmian újítja meg] a pápai pompát és szimbólumokat. Bemutatjuk kilenc pápa esetében a közlekedési eszközöket, melyek illendőek voltak Krisztus földi helytartójához. Annak ellenére, hogy VI. Pál pápa bemutatta a "papamobilt" ami nagyban csökkentette a pápaság szakralitását, ő és utódai - Bergogliot leszámítva - mindig ünnepélyes autókat [közlekedési eszközöket] használtak hivatalos és magán célra.

Napjainkban tanúi vagyunk a pápaság proletarizálódásnak és szándékos pusztításának, melyek szimbolizálják a pápa uralkodását. Úgy tűnik, hogy ennek a célja a kommunista Egyház, mely megfelel a vágyak Vörös Pápájának (Felszabadítási Teológia).

Az első kép IX. Piusz pápát mutatja fensőséges vonat kocsijában, amikor is előtte Vatikáni méltóságok és őrök térdelnek áldásra várva. A második képen XIII. Leó pápa egy hintóban ülve közlekedik a vatikáni kertekben. A harmadik képen X. Piusz pápa szintén egy hintóba szál lelkipásztori látogatása során.

A negyedi képen a francia Citroen kínált 1929-ben egy speciális építésű modellt XI. Piusz pápának, mely tartalmazott egy pápai trónt is. A többi autógyártó cégnek is nagy megtiszteltetés volt, hogy felajánlhatták a pápának a legjobb modelljeiket. A nyolcadik kép egy 1930-s Mercedes-Benz belsejét mutatja.

A kilencedik kép azt mutatja, amikor a II. Világháború alatt XII. Piusz pápa elfogadja Cadillac ajándékát és tette első számú autójának. (Emlékezz olvasó az Air Force One repülőre az USA elnöke esetében). A tizedik kép azt mutatja, amikor Eugen io Pacelli bíboros megérkezik az őt megválasztó konklávéra.


A tizenegyedik képen XXIII. János pápa megáldja az ajándékba kapott Mercedes.Benz személygépkocsit, amelyet ezek után mindig használt.


A tizennégy-tizenkilencedik képen VI. Pál pápa autóit mutatja: egy Mercedes-Benzt, egy luxus Lincoln Continentalt az amerikai látogatása alatt, míg a utolsó egy Mercedes-Benz belsejét mutatja, amit 1965-ben kapott ajándékba.


A huszadik-huszonegyedik kép II. János Pál pápát mutatja különböző Mercedes modellekben, melyeket pápasága alatt használt.


A huszonötödik-huszonnyolcadik kép XVI. Benedek pápát mutatja pápasága utolsó napján , amikor egy Mercedes szállította a vatikáni palotakertbe, ahonnan egy helikopterrel repül Castelgandolfoba.


A huszonkilencedik-harmincnegyedik kép pedig Bergogliot [alias I. Ferencet] mutatja, ahogyan szakít a hagyományokkal és a piacon kapható lehető legolcsóbb autókat használja. Az sorozat első képén egy régi Renaultba száll be, a másodikon Brazíliában egy Fiatba, míg a harmadik-negyedik képen Vatikánban egy Ford Focusba, az ötödik képen pedig egy buszban utazik a lelkigyakorlatra. A hatodik kép tanúsága szerint Bergoglio "helyesen értelmezte" az idők jeleit, mert a Mercedes szákása - miszerint minden pápának egy új papamobil és egy új autót adományoz, Ferenc egy új kerékpárt kér és nem autót.

Forrás: traditioninaction.org