"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 29., szerda

A "Szeretet Vallása" újabb tömeggyilkossága

"Ne ölj!" [Ex 20,13]

Több száz holttestet találtak az északkelet-nigériai Damaszak városában, feltehetően a Boko Haram iszlamista szervezet fegyveresei által megölt emberek holttesteit - közölték hétfő este helyi lakosok és tisztségviselők.

Tetemek hevertek épületekben és utcákon, de sok holttest volt a Damaszak folyó kiszáradt medrében is. A holttesteket húsz tömegsírban hantolták el a hét végén a helyi hatóságok utasítására. Egy helyi lakos, aki részt vett a tetemek elhantolásában, azt mondta, hogy az áldozatok száma meghaladja a négyszázat. Borno állam kormánya nem adott tájékoztatást pontos számukról, de ugyancsak "több száz" áldozatról szólt.

Damaszaki templom a "Szeretet vallása" ténykedése után [The Guardian]

A halottak között vannak nők és gyerekek. A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban. A Boko Haram az év elején még egy Belgium nagyságú területet uralt Nigériában. Nigéria, Niger, Csád, Kamerun, valamint Benin hadserege azonban február elején szárazföldi és légi offenzívát indított a szélsőségesek visszaszorítására. Csádi és nigeri katonák március 9-én foglalták vissza Damaszakot a szélsőségesektől.

Forrás: kuruc.info

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison