"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 7., kedd

Az üldöztetés kora X - Fegyveres támadás egy egyiptomi ferences templom ellen

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

Fegyveresek támadták meg március 9-én hajnalban a Kafr el-Dawar-i kopt katolikus templomot, és robbanószerkezetet dobtak a ferencesek által vezetett istentiszteleti helyre, valamint lőfegyverrel megsebesítették a Szűz Máriáról elnevezett templom előtt álló két rendőrt – írja a Vatikáni Rádió.

Az esetről Adel Zaki püspök, Alexandria latin rítusú híveinek apostoli helynöke számolt be a Fides missziós hírügynökségnek.

Az első jelentések szerint hajnali három órakor követte el a fegyveres támadást három, dzsipben ülő férfi. A sérült rendőröket azonnal kórházba szállították. „Az esetet összekapcsolják más célpontok ellen elkövetett támadásokkal, amelyek célja, hogy Egyiptomról egy nem biztonságos és destabilizált ország képét fessék. Talán az Egyiptom megsegítése érdekében március 13-án, pénteken Sarm es-Sejkben megrendezendő nemzetközi konferenciának akarnak így üzenni. A megfélemlítés a céljuk, hogy szabotálják a turizmus és a külföldi befektetések fellendülését Egyiptomban” – fogalmazott Adel Zaki.

Kafr el-Dawar városa a Nílus-delta régiójában fekszik, Alsó-Egyiptomban, közel húsz kilométerre Alexandriától.

Forrás: Magyar Kurír (Vatikáni Rádió)