"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 19., vasárnap

Az üldöztetés kora XI - Pakisztánban elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

Ima egy példa a "Szeretet vallására", ahogyan a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége invitálja az iszlám reklámjára a meghívottakat párbeszéd(?) címszó alatt:

A pakisztáni Lahorban muzulmán fiatalok elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút, aki április 15-én, szerdán reggel belehalt sérüléseibe – tájékoztat a Fides hírügynökség. Nauman Maszih szerdán reggel halt meg a lahori kórházban, miután április 10-én muzulmán fiatalok megállították az utcán, és rátámadtak, mert kereszténynek vallotta magát. Leöntötték benzinnel, és felgyújtották, teste 55 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett. A kórházban nyilatkozott a médiának, elmondta, hogy nem ismerte támadóit.

Párbeszédet az Iszlámmal? Amikor a hitszónokok, imámok erre tanítják a muszlimokat?
Pakisztáni források szerint bosszúból támadhatták meg, miután néhány nappal korábban ismeretlen elkövetők két muzulmán fiatalt meglincseltek a lahori Juhanabad negyedben, mert felelősnek tartották őket a két keresztény templom előtt március 15-én történt, több halálos áldozatot követelő merényletért.

A két muzulmán fiatalt ért támadást követően a lahori rendőrség több mint száz keresztényt tartóztatott le. James Channan Domonkos-rendi szerzetes, a lahori Peace Center elnevezésű – a vallásközi párbeszédért és kiengesztelődésért tevékenykedő – szervezet igazgatója a Fides hírügynökségnek elmondta: „”
A keresztények elítélték a lincselést, egyértelműen kimondták, hogy súlyos bűntettnek tartják. A múltban azonban többször megtörtént már, hogy ártatlan keresztényeket elevenen felgyújtottak: emlékszünk még arra, amikor keresztényekre támadtak Gojra keresztény negyedében, 2014 novemberében pedig kemencébe vetettek és elégettek egy keresztény házaspárt.

Hozzátette:

Ez az eset is azt tanúsítja, milyen nagy gyűlölet uralkodik a társadalomban. Nagy szükség van rá, hogy a különböző vallások hívei párbeszédet folytassanak egymással [Apologéta: párbeszédet csak azzal lehet folytatni, aki meghallgatja a másik, és végig gondolja azt, amit mond. Nem kell egyetérteni, csak ...], és összhangban éljenek… Pakisztánban a keresztények minden eddiginél rosszabb helyzetben vannak. Súlyos diszkriminációt, szenvedéseket, elnyomást élnek meg, és ez a gyűlölet gyakran valódi üldöztetésbe torkollik. Azt kérdezzük ma a kormánytól: »Hol van itt az igazságosság?« Hol vannak a bűnösök, akik oly sokszor büntetlenül követtek el erőszakot a keresztények ellen?

Forrás:Magyar Kurír

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:
Ismerősöm küldte: Álljon itt tanúságul a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének a meghívója:


de mit is várunk, amikor a már szentté emelt II. János Pál is a Koránt csókolgatta a képek tanúsága szerint 1999. május 14-én a lentebbi második link tanúsága szerint. Itt és ilyenkor jut eszébe az egyszerű katolikus hívőnek is a Tízparancsolat első parancsa: "Az Úr ezeket jelentette ki: „Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem." [Ex 20,1-3]

Ajánlott és erősen megfontolandó olvasmány:


  1. EZT AKARJUK? - A mohamedánok ajánlata a "hitetleneknek": áttérés, alávetettség, halál
  2. II. János Pál szentté avatása