"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. április 18., szombat

Jehova Tanúi: Hite miatt halt meg édesanya és magzata

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

"Ne ölj." [Exo 20,13]


Tragikus körülmények között halt meg egy 28 éves édesanya és meg nem született gyermeke Ausztráliában – írta a Reuters. Az esetről az ausztrál orvosi szaklapja számolt be nemrég, de az asszony nevét nem hozták nyilvánosságra.

A fiatal édesanya hét hónapos terhes volt, amikor leukémiával diagnosztizálták. Mivel a ráknak egy könnyen gyógyítható fajtája támadta meg a szervezetét, a túlélési esélye 90 százalékos volt – de csak akkor, ha vérátömlesztést kap. Csakhogy a nő a Jehova tanúja felekezet tagja volt, hite pedig szigorúan tiltja a beavatkozást.

Életveszélyes császármetszés


Orvosai hiába próbálták rábeszélni, nem volt hajlandó alávetni magát a vérátömlesztésnek, ezért – bár sürgősen szükség lett volna rá – gyermekét sem tudták császármetszéssel világra hozni. Félő volt, hogy az édesanya elvérzik a műtét alatt.
Az orvosok nem merték elvégezni a beavatkozást, mert veszélyeztették volna az édesanya életét” – írta a cikkben a nő egyik kezelőorvosa, Giselle Kidson-Gerber.

Tragikus végkimenetel


A műtétre így nem került sor, az anya vallása miatt pedig továbbra is megtiltotta a vérátömlesztést. A történet azonban tragédiával ért véget: a magzat meghalt az anyaméhben, az édesanyának pedig leálltak a szervei és ő is életét vesztette.

Orvosai szerint mindez elkerülhető lett volna, ha megkapja a vérátömlesztést.
Mivel a leukémiája majdnem biztosan gyógyítható lett volna, a beavatkozással mind a nő, mind pedig gyermeke életét meg lehetett volna menteni” – írták.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison