"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. október 20., vasárnap

Isten elárulása a cserkészet részéről

2014. január elsejétől a brit cserkészeket tömörítő Scouting Association új szövegű fogadalmat vezet be a soraiba belépő nem hívő jelöltek részére, amelyből törlik az Isten iránti kötelességeket tartalmazó részt. A jelölteknek azonban továbbra is ígéretet kell tenniük a cserkészek értékrendjének elfogadására és követésére, illetve a királynőnek való engedelmességre és embertársaik segítésére.

A nem hívő fogadalom bevezetése a félmillió brit tagot számláló Scouting Associationben, amely a világ legrégibb cserkészszervezete, tízhavi előkészítő munka eredménye, melynek során azt vizsgálták, mi lenne a legmegfelelőbb módja a nem hívő tagok fogadásának. „Fennállásának 106 éve alatt a szervezet folyamatosan fejlődött, és ma lényeges ponthoz ért – nyilatkozta Wayne Bulpitt cserkészvezető. – Az a célunk, hogy befogadó és vonzó közösséggé váljunk az általunk szolgált társadalom minden rétege számára.
Apologéta: Igen. Tényleg lényeges ponthoz ért a cserkészet. Azzal, hogy olyan fogadalmat vezetnek be az angolok egy keresztény egyesülésben (cserkészet), amelyből törlik Istent, illetve az Ő iránti engedelmességet, az Isten elárulása. Az Egyesült Államokban az idén tavasszal befogadták a homoszexuálisokat [lásd az ajánlott olvasmányban], most pedig a hitetlenek érdekében eltörlik az Isten iránti engedelmességet.Uram irgalmazz nekik.Ezeket nem lehet kereszténynek nevezni, mert mindent feladnak a political correct érdekében, illetve a lehetséges pénztöbblet érdekében. Következő lépés az lesz, hogy a muszlimokat és a zsidókat is be kell majd fogadni?
Hong Kongi (anglikán) cserkészek
Értékrenden alapuló szervezet vagyunk, és a hit felfedezése továbbra is a cserkészet egyik kulcseleme marad: ezen nem kívánunk változtatni – folytatta Wayne Bulpitt. A cserkészvezető elmondta azt is, hogy az alap fogadalmi szöveg – „Fogadom, hogy híven teljesítem kötelességeimet, amelyekkel Istennek, a királynőnek és embertársaimnak tartozom. Ismerem a cserkésztörvényt, és azt mindenkor megtartom!” – a hívők részére továbbra is érvényben marad.

Forrás: La Croix/Magyar Kurír

Kyrie Elesion, Kyrie Elesion, Kyrie Elesion

Ajánlott olvasmány:

  1.  Az amerikai homokosok diadala: az Amerikai Cserkészszövetség fogadja a buzi tagokat