"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. október 9., szerda

A német katolikus egyház ÁRULÁSA!

Ferenc pápa rendkívüli püspöki szinódust hívott össze, amelyet 2014. október 5. és 19. között tartanak meg. A jelentős egyházi döntésekre készülő tanácskozás témája a család lesz - közölte kedden a szentszéki szóvivő. 
 
A családpasztoráció kihívásai az evangelizáció összefüggésében címet kapta a szinódus III. rendkívüli közgyűlése, amelyre egy év múlva a világ egyházmegyéiből 114 püspököt várnak a Vatikánba. A püspöki tanácskozás a családdal kapcsolatos összes lelkipásztori témát érintheti, közöttük az elvált és újraházasodott hívők kérdését is.
 
Rendkívüli szinódust tartottak 1969-ben az egyházmegyékről, 1985-ben pedig a II. Vatikáni Zsinat huszadik évfordulóján.
 
A rendes szinódussal szemben a rendkívülinek nevezett szinódus "gyors döntéseket" hoz - magyarázta Federico Lombardi szentszéki szóvivő.
 
Az olasz napilapok vatikáni elemzői szerint a rendkívüli szinódus témáit mintegy megelőzte a német egyház hétfői bejelentése. Robert Zollitsch freiburgi érsek, a német katolikus püspöki konferencia elnöke bejelentette, hogy szentségben részesítik az elvált, majd újraházasodott hívőket, akik eddig ebből ki voltak zárva.
 
Lombardi ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a "sajátos pasztorációs megoldások egyes személyek vagy helyi intézmények részéről zavart okozhatnak". A szóvivő hozzátette, hogy a pápa szerint az egyházi közösségnek közös úton, egységben kell haladnia.

Forrás: MTI

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: az Egyház csak azokat engedi a szentáldozás akiknek a státusza szabad és megkeresztelt katolikus; elsőáldozó volt; nőtlen vagy férjezetlen vagy szentségi házasságban él; ha polgárilag elvált, akkor nem házasodott újra vagy nem él élettársi kapcsolatban. Zollitsch érsek és a német püspöki konferencia most ezt rúgta fel, azaz a TANÍTÓHIVATAL állásfoglalásával szemben dönt. Páter Lombardi nagyon diplomatikusan fogalmaz, amikor azt mondja, hogy "sajátos pasztorációs megoldások", de ki kell mondani, hogy ez csak a körülmények szépítése. Ugyanis a német katolikus egyház vezetése az eretnekség útjára lépett, mert az egyház tanításával ellentétesen cselekszik. A II. Vatikáni Zsinat előtt egy ilyen döntéssel az adott püspök vagy püspöki kar a felfüggesztést, szigorúbb esetben a kiközösítést kockázt6atta volna, de a zsinat óta bármi megtörténhet következmények nélkül. Hierarchia nélkül a nyáj szétszéledt. Ahogyan Viennay Szent János mondta: "Hagyjatok egy plébániát tíz évig pap nélkül és az állatokat fogják imádni." Ezek a német főpásztorok már nem pásztorai (katolikus értelemben) a nyájnak. Látszik is az "elállatiasodás". Szent János apostol megmondta, hogy a végső időkben nagy lesz az elpártolás a hittől, Jézus hitétől.