"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. október 22., kedd

„Belföldi gyűlöletkeltő csoport” a keresztény családi társaság

Az amerikai hadsereg több tucat aktív szolgálatban álló és tartalékos katonájával közölte a múlt héten, hogy az American Family Association (AFA – Amerikai Családi Társaság) nevű, köztiszteletben álló keresztény szolgálatot a belföldi gyűlöletkeltő csoportok közé kell sorolni, mert a csoport a hagyományos családi értékeket támogatja. Az eligazítást a Mississippi államban található Shelby bázison tartották, ahol az American Family Association csoportot a Ku-Klux-Klan, a Black Panthers, az Iszlám Nemzete, neonáci csoportosulások és hasonló szervezetek közé sorolták.


A katona, aki személyesen részt vett az eligazításon megmutatta a prezentációról készült fényképet, ahol egyértelműen látszik az AFA csoportról összeállított dia. A képen a Westboro Baptista Gyülekezet pásztora, Fred Phelps látható egy tüntetési plakáttal a kezében, amelyen a „Nincs külön törvény a buziknak” felirat olvasható. Csakhogy az AFA-nek semmi köze nincs ehhez az ellentmondásos gyülekezethez, amelyik számos alkalommal szervezett tüntetést katonai temetéseken.
Meg kellett mutatnom az amerikaiaknak, hogy mit tanítanak a katonáinknak,” mondta a katona, aki neve elhallgatását kérte. „Ezt nem hagyhattam annyiban.

A katona elmondta, hogy egy káplán félbeszakította a prezentációt és megkérdőjelezte az előadó állításait az AFA besorolását illetően.

Az előadó azt mondta, hogy az AFA-t gyűlöletkeltő csoportnak lehet minősíteni, mert nem kedvelik a homoszexuálisokat,” mondta a katona. „A dián az állt, hogy az AFA a homoszexuálisokra bűnösként és pogányként tekint, és egyéb elítélő jelzőkkel illeti őket.

A katona, aki evangéliumi keresztény, elmondta, hogy a káplán a szervezet védelmére kelt: „Többször megkérdezte az előadótól, hogy biztos-e az állításaiban.

Később az eligazítás során közölték a katonákkal, hogy a gyűlöletkeltő szervezetekkel való együttműködésért büntetésben részesülhetnek.

A katona végül azért döntött úgy, hogy a médiához fordul, mert az AFA szolgálatát rendszeresen támogatja anyagilag.

Amikor csak tehetem, támogatom az AFA-t anyagilag,” mondta. „Ezért is megbüntetnek? Egész nap az American Family rádiót hallgatom. Vajon a katonai törvények értelmében ezért is büntetés jár majd?

A katonát rendkívüli módon megdöbbentette, nemcsak az AFA-t, hanem a keresztényeket és a keresztény hitet általában ért nyílt támadás.

Sajnos nem ez az első ilyen eset. Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy egy korábbi eligazításon az evangéliumi keresztényeket és a katolikusokat is a vallási szélsőségesek közé sorolták. Megint máskor az eligazítást tartó tisztek arra szólították fel a jelenlévőket, hogy tartsák a szemüket azokon a katonákon, akik az AFA vagy a Family Research Council szervezetekhez hasonló csoportokat támogatnak. A Pentagon egyelőre nem reagált Todd Starnes, a Fox News újságírójának megkeresésére.

Bryan Fischer, az AFA által készített egyik rádióműsor műsorvezetője elmondta, hogy a homoszexuálisok közötti házasságra vonatkozó véleményük nem gyűlölködő, csupán eltérő vélemény.

Tavaly, a Líbiában működő amerikai diplomáciai kirendeltségek elleni támadások alkalmával, Barack Obama kijelentette, hogy „az Egyesült Államok, az ország alapítása óta tiszteletben tart minden hitet.

Amennyiben ez az állítás igaz, miért támadja a kormány saját állampolgárai hitét? Az Obama kormány a kétely csíráit próbálja elültetni a lakosság szívében a keresztényekkel és a keresztény szolgálatokkal kapcsolatban.

Forrás: idokjelei.hu

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, 

Apologéta: