"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. december 17., szerda

Meghalt, hogy gyereke élhessen...

Várandósan fedezte fel rákbetegségét a 26 éves kínai műsorvezetőnő. Csiu Jüan-jüan lemondott a kemoterápiáról, hogy a magzatnak ne essen baja. Milliók fejezték ki részvétüket a népszerű kínai műsorvezető, Csiu Jüan-jüan halála miatt: a 26 éves, Honan tartományban közismert tévés márciusban teherbe esett, ám az csak a vizsgálatok során derült ki, hogy rákos is.

Csiu úgy döntött, hogy nem teszi ki magzatát a kemoterápiával járó kockázatoknak, és elutasította a kezelést: mikor állapota romlani kezdett, hét hónapos terhesen, császármetszéssel világra hozta az alig 1,5 kilós csecsemőt.

Ezután még 100 napot tölthetett együtt gyermekével - a nő testéből eközben ugyan eltávolították a rosszindulatú daganatot is, de állapotán ez már nem változtatott, orvosai menthetetlennek ítélték.

Csiu Jüan-jüan halála után mikroblogját elárasztották a búcsúüzenetek, a hozzászólók a családjáért hozott "tiszta, önzetlen áldozat" miatt méltatták az asszonyt.

Forrás: origo.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: Hát. Erre nem sok mindent lehet mondani. Nem tudjuk, hogy vallásos volt, vagy sem. Ha igen akkor melyik vallást követte, de emberileg mindenképpen a szentek közé emeli tette.