"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. december 12., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 62. rész - Bergoglio támogatja a felszabadítási teológiát


2014. november 22-én, a IV. Olasz Országos Missziós Kongresszuson Bergoglio melegen üdvözölte fráter Gustavo Gutierrezt, a Felszabadítási Teológia atyját. Ferenc tavaly már fogadta frátert Gutierrezt szeptemberben egy magánkihallgatáson. A mostani találkozóval nyílt támogatásban részesült a Vatikán részéről a kommunista ideológiájú Felszabadítási Teológia és Gustavo Gutierrez. Vegyük figyelembe, hogy Ferenchez közel áll ez a teológia, de ne felejtsük el - főleg itt a volt keleti blokkban -, hogy hány pap, világi adta életét, vagy ment tönkre az élete a kommunista ideológia miatt.

Soha ne felejtsük el - amit Európa nyugati felén, vagy a nagy vizen túl, amerikában nem tudhatnak -, hogy hány pap volt besúgó, aki a szentgyónás titkait adta tovább az kommunista párt elvtársainak, ami által meghurcoltatást vagy börtönt szenvedtek a gyónok. Ne felejtsük el hogyan kellett titokban szentségi házasságot kötni - sokszor nagy távolságra a lakóhelytől -, ne felejtsük el hogy gyermekeink megfélemlítés miatt nem járhattak hittanra, és SOHA ne FELEJTSÜK EL, hogy hány pap és világi adta életét a hitéért, egyházáért, uráért Krisztusért.

Ennek a fejében értékeljük a Felszabadítási Teológiát, ami nem Jézust adja az embereknek, hanem a trieri rabbi fiának Marxnak az ideológiáját, vagy a Lenin fiúkat Magyarországon a vérgőzös 1919-s zsidó hatalomátvételben.

Nagyon látta és jelezte előre blogunkban egy elemzésben, egy tradícionális atya Bergoglio ilyen irányú érzelmeit és tevékenységét ezen a linken: A végjáték elkezdődőtt.


Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Ajánlott olvasmányok:

  1. A végjáték elkezdődött IV. rész
  2. A liturgikus megújulás gyümölcsei 49. rész - Bergoglio és a kokain megáldása

  3. A liturgikus megújulás gyümölcsei 38. rész - A Vatikán dicsőíti a "Felszabadítási teológiát" [vidóval]

  4. Ensz: "A Vatikán bírálja fölül a tanításait" és a tévtanítók kommentárjai