"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. december 23., kedd

Karácsonyi ajándék Erdő Pétertől

Alig nevezték ki Siklósi Beatrixot a közmédia vallási műsorainak élére, egyházi nyomásra máris visszahívják – értesült a csütörtöki Népszabadság. Siklósi október 15-én lett a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője. A lap birtokába került tiltakozó levél szerint a nagy egyházak nemzeti elkötelezettséggel aligha “vádolható” vezetői igencsak felháborodtak a szakember kinevezésén, ezért fordultak Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához.

Az október 21-én kelt levelet Erdő Péter bíboros, a katolikus püspöki kar elnöke, Bölcskei Gusztáv református püspök, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és természetesen iránymutatójuk, Heisler András, a Mazsihisz elnöke is aláírta.


Az egyházi elöljárók “megdöbbentek” azon, hogy a sajtóból kellett értesülniük Siklósi kinevezésről, egyeztetésre még csak kísérlet sem történt – írták.
Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására” – állt a levélben. Felkérték a vezérigazgatót, hogy azonnal vonja vissza a döntést, és kezdjen egyeztetést az egyházakkal.
Erdő Péter bíboros neolog rabbikkal

Gáncs Péter
Püspök(?)
Bölcskei Gusztáv
püspök(?)
Szabó László Zsolt hat nappal később válaszolt a levélre. Azt írta, sajnálja, hogy az egyházi vezetők a sajtóban megjelent támadásokat ismétlik. Megjegyezte, hogy Siklósi nemrég Erdő Pétertől vette át Ferenc pápa apostoli áldását.

A vezérigazgató ugyanakkor hajlott a konszenzusos megoldásra: önálló vallási szerkesztőség felállítására tett javaslatot, melynek vezetéséről egyeztetni szeretne az egyházakkal. Siklósi Beatrix tehát már nem felel a vallási műsorokért, ugyanakkor a főszerkesztői posztját és többi feladatkörét megtarthatja.

Erdő Péter pápai kitüntetést ad át Siklósi Beatrixnak
A HVG, “magyarázatképpen” a zsidóbérenc egyházi vezetők aljas lépésére, megjegyzi: Siklósi kinevezésekor “sokan felidézték”, hogy a 2000-es évek elején az újságíró meghívta David Irving “antiszemita történészt” az Éjjeli menedék című műsorába, amelynek szerkesztő-műsorvezetője volt. S ami még szörnyűbb: 2009-ben Horthy Miklós bevonulásának emléknapján kitüntetést vett át ifjabb Hegedűs Loránt “szélsőséges református lelkésztől”, Tormay Cécile emléktáblájának avatásakor.

Erdő Péter
püspök, bíboros
Heiler András
A Zsidó Világkongresszus
alelnöke
A zsidó lap korábban külön cikket is szentelt Siklósi Beatrix facebookos megosztásainak, melyekből a munkásságát nem ismerők számára is kitűnik, hogy valóban nem a felvásárlók szekértolója, mint Erdő Péterék. De kérdezzük mi: ehelyett nem a magyar nemzet iránti hűség kellene a “beszámítandó érték”, az előremenetel egyik feltétele legyen a magyarok országában?

Nos, amíg maceszgombóc- és sóletzabáló, kóser pálinkát ivó Erdő Péterek, az országhódítók elleni fellépést Isten elleni bűnnek nevező Gáncs Péterek, a Jobbik félreszorításáról prédikáló, besúgó Bölcskei Gusztávok és a nemzetünknek a legtöbb kárt okozó zsidókat Isten ajándékainak tartó Orbán Viktorok kezében van a sorsunk, addig a kérdés költői marad…Kik mondják meg az egyházaknak, ki vállalható és ki nem:
A kuruc.info-n megjelent íráshoz 203 hozzászólás érkezett. Ezek egy része informatív, fején találja a szöget. Mások az általános szitkozódáson és fenyegetőzésen nem tudnak túllépni. Egy további rész primitív, istenkáromló, helyesen írni nem tudó hangot üt meg. Kár, hogy ez általános jelenség a kuruc.info-nál. Jó volna, ha valaki moderálná a hozzászólásokat.

Forrás: jozan-katolikus.hu (kuruc.info)

Kyrie Eleison, Kírie Eleison, Kírie Eleison

Apologéta: abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy személyesen ismerhetem Siklósi Beatrixot. Azon kevesek közé tartozik a a magyar újságírásban, akikre elmondható, hogy tisztességes. Ráadásul még hívő is. És a non plusz ultra, hogy nemzeti elkötelezettségű és gondolkodásra használja a fejét, nem arra, hogy előre-hátra mozgassa [bólogasson]. Nos ez a három tulajdonság a mai világban nem jelent előnyt, hanem csak és kizárólag hátrányt. Mint láthatjuk a kereszténynek hazudott egyházi vezetők már elfelejtik, sőt tagadják az Újszövetséget, visszatérnek az Ószövetség imádatához. Erdő Péterről, a nagyváradi rabbi unokájától ez "elvárható" volt, Bölcskei Gusztávtól, aki - a dokumentumok tanúsága szerint - besúgóként üzemelt a Kádár féle káder rendszerben elképzelhető volt, de mi mást várhattunk volna Gáncs Pétertől - a lutheránusok újhullámos püspökétől -, minthogy beáll a pünkösdisták közé és ugyanazokat a hittételeket vallja, amit már Jézus Urunk is elítélt az Ószövetségből. Mármint a zsidók viselkedéséből.
Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a három - ismétlem önmagam - kereszténynek hazudott püspök összeáltt, mint egy útszéli ...  a cionista MAZSIHISZ-szel és leváltatta a frissen kinevezett vallási műsorok főszerkesztői posztjáról azt, aki nekik nem tetszik. Mert nem konform - politikailag korrek - módon viselkedik, hanem gondolkodásra használja a fejét.
Kedves Bea,
sokan vagyunk veled, sokan gondoljuk úgy a világot, ahogyan Te, ezért csak biztatni tudunk, hogy ne add fel magad és hitedet (nézeteidet), mert sok ember számára a fáklyát viszed és a fényt mutatod. Bíboros urunk kétszínűsége is megmutatkozik tettével, mert amikor bő fél évvel ezelőtt átadta neked a Pápai Áldás oklevelét, akkor még jó keresztény voltál(?)!), most pedig, amikor gerinc kellett volna, akkor meghajolt a "nagyobb erő" előtt, bár ki lehetne nagyobb erő, mint akitől ő kapta a papságát, ahogyan a zsoltáros írja a 109 zsoltár 5. énekében: "Iurávit Dóminus, et non poenitébit eum: Tu es sacérdos in aetérnum secúndum órdinem Melchísedech. - Megesküdött az Úr, és nem bánja meg: Te pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint."
Az Úr legyen irgalmas hozzájuk a végső elszámoláskor. Én nem cserélnék egyikkel sem.