"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. augusztus 8., csütörtök

Érdekes: Bírák elé vinnék Izraelt Jézus halála miatt

Egy kenyai ügyvéd kérvényezte a hágai Nemzetközi Bíróságon (ICJ), hogy tárgyalják újra Jézus Krisztus perét, és többek között Izraelt és Olaszországot is vonják felelősségre Jézus elítélése és megfeszítése miatt, írja a kenyai Nairobianra hivatkozva a Jerusalem Post.

Dola Indidis ügyvéd Izrael mellett például Tiberiusz római császár, Poncius Pilátus helytartó, Heródes júdeai király, a zsidó vének tanácsa ellen is eljárást indítana. Az ügyvéd azt mondta, kötelességének érezte, hogy Hágában próbáljon igazságot szerezni Jézusnak.

Szerinte a Jézus elleni eljárással megsértették az emberi jogait, hivatallal visszaélve és előítéletesen jártak el vele szemben. „A bizonyíték ma is ott van a Bibliában, azt pedig nem vonhatod kétségbe" – mondta a Kenyan Citizen Newsnak.

Indidis elsőként egy nairobi bírósághoz fordult, ott azonban elutasították az ügyét. Utána kereste meg az ICJ-t. Ott egy kenyai lap szerint állítólag előkészítő szakaszba léphet a beadványa.

Forrás: index.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, 

Apologéta: Érdekes, de veszélyes kérdés. Nem védem Izraelt, mert nincs miért. Nem védem a zsidókat, mert nincs miért. Jézusnak Pilátus általi elítélése óta az összes zsidó bűnös a megfeszítésben (Mt 27,25: "Erre az egész tömeg zúgta: „Vére rajtunk és fiainkon!"), DE
azon kell elgondolkozni mindenkinek, hogy miért is jött Jézus EBBE a világba? A római Egyház közel kétezer éven keresztül azt tanította, hogy az eredendő bűn miatt, amivel megsértettük a fölséges Istent, halálával méltó módon jóvátegye. Azért jött, hogy halálával felvigye a keresztfára a bűnt és megváltson minden élő, minden megholt és meg nem született lelket. Ezáltal mondhatjuk, hogy Jézus megváltott minket embereket. Ha nem halt volna meg, akkor nem lenne megváltás, nem lennénk megváltva. Bűneinket papjaink nem bocsáthatnák meg, elkárhoznánk a pokolba. A kérdés másik oldala az, ha egy zsidó életében megbánja Jézus keresztre feszítését, akkor feloldozást nyer ezen bűn elkövetése miatt, tehát üdvözülhet.