"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. augusztus 2., péntek

A liturgikus "megújulás" gyümölcsei képekben - 9. rész [videóval]

A Riói Világifjúsági Napok (WYD - World Youth Days) egyik kiemelt együttese a Shalom [Béke] Együttes. A posztban található két videónak az a jelentősége, hogy az olvasó láthassa a "magas kulturális színvonalat", melyet a riói találkozó biztosít a fiataloknak. Ez azért jelentős, mert a Vatikán teljes támogatását élvezi, azaz "teljesen katolikus és a katolikus hittel megegyező" és reprezentatív módon képviseli az "új evangelizációt", amit XVI. Benedek pápa kezdeményezett.

Az első dal szövege állandó ismétlés: "A táskáimat csomagolom és kész vagyok az katolikus ifjúsági napokra menni" addig a pillanatig, amíg be nem lép robbanás és füst közepette a havy rock zene.

A zene és az előadás egy primitív törzsi kultuszt ötvöz a farsangi ugrálással. Ennek az új, forradalmi formának katolikus líra a neve (óh, szegény gregorián ének, lásd Te Deum és társai) Jézus nevével, a kegyelemmel(?) és a Szentlélekkel keverve.

Azóta tudható, mióta II. János Pál pápa megalapította a Világifjúsági Napokat, hogy ez egy adaptációja a katolikus fiataloknak a Woodstocki hippi fesztivállal. Tanúi lehetünk annak, amit úgy nevezünk, hogy tábori szabd szerelem: diszkó, tánc és a protestáns-pünkösdisták által inspirált szövegek. (Apologéta: ezért emlékeztet engem erősen a Hit Gyülekezet szeánszaira mind a két videó.)



Forrás: www.tarditioninaction.org