"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. szeptember 11., szerda

Dominikánusok esete az erkölcstelen (meztelen) nővel

"Erre felnyílt a szemük, észrevették, hogy meztelenek. Fügefa leveleket fűztek össze, és kötényt csináltak maguknak." [Ter 3,7]

Felvilágosodnak és szekulárisnak mondott világunkban tobzódunk a bűnben. A legtöbb ember kisebb, nagyobb, bocsánatos bűnöket követ, vannak akik súlyosabbakat, vannak akik halálos bűnt. És vannak olyanok akik fogadalommal tartják távol magukat a kísértéstől, de ez nem mindig sikerül. És van amikor olyan bűnöket követnek el, hogy az rögtön Istenhez kiállt.



Az utóbbiak a szerzetesek. Ők, akik három, esetleg négy fogadalmat tesztnek, amikor véglegesen csatlakoznak rendjükhöz. A négy fogadalom: (feltétlen) engedelmesség az elöljárónak és az egyháznak, a szegénység (lemond minden világi vagyonáról) és tisztaság (azaz lemond minden testi és érzéki vágyról, kontaktusról). A negyedik fogadalom a jezsuitáknál van szokásban: a feltétlen engedelmesség a mindenkori szentatyának. Amikor ezeket a fogadalmakat sorban leteszik, akkor egy életre szóló, (Isten előtt) visszavonhatatlan fogadalmat tesznek.

Most tegyünk egy kis kitérőt. Ismert híresség az amerikai Lady Gaga. Azt eddig is tudhattuk róla, hogy nem őr írta a katolikus erkölcstan könyveket, és nem is úgy él, hogy róla lehetne megmintázni ezekben a könyvekben a női "szerepet". Mostani hírek szerint túl tett minden. Új zenei(?) albumának promóciós videó klipjét a színtiszta meztelenkedésre építette, a nagyobb siker(?) és eladások reményében. Túl lépve minden jó ízlésen és erkölcsön. Szándékosan nem veszek át képeket és videót, aki megszeretné nézni, az megteheti a www.youtube.com-n, vagy az Interneten rákeresve.

Az egyik magyar hírportálon megjelent cikk juttatta eszembe, hogy erről a nőnek alig nevezhető sátánfajzatról, élőlényről már volt szó az egyik posztomban, amikor is dominikánus szerzetesek a zenéjére ropták a táncot egy színpadon, evangelizációnak hazudott buli keretében. Megtekinthető az ajánlott olvasmányra kattintva.

Apologéta

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Ajánlott olvasmány:

  1. Dominikánus buli Lady Gagaval (videó)