"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. szeptember 6., péntek

A liturgikus "megújulás" gyümölcsei képekben 14. rész - Feren miért csókol szájon egy gyereket?

Tegyünk egy pillantást a cikkben található képre, mely a pápának a Riói látogatása során készült. A kép kép jobb alsó sarkában a személyi testőr átadja a fiú gyermeket a pápának, hogy megcsókolja. A fiú átöleli Ferenc fejét és egyenesen szájba csókolja. Ferenc ahelyett, hogy ezt megakadályozná, arra készül, hogy megkapja ezt a csókot. Bal kezével a fiút fogja, de a jobb kezét használhatná, hogy ezt megakadályozza ezt a kellemetlen gesztust.




De nem ez az első alkalom, hogy Ferenc erre ragadtatja magát. A következő kép beiktatása után egy hónappal készült Rómában, a Szent Péter téren.

Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: A fenti képek bizony felvetnek gyakorlati kérdéseket a hívő, katolikus emberben: általában a hasonló megnyilvánulásokkor kérdezzük magunktól, hogy ez az ember esetleg nem pedofil, aki a gyerekeket szereti és nem a természetes módon?