"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. szeptember 5., csütörtök

A végső idők - Németország bevezeti a harmadik nemiséget

2013. November 1-jétől a német szülők hivatalosan meghatározatlan neműként anyakönyveztethetik bizonytalan nemi jellemzőkkel született csecsemőjüket.A szülők abban az esetben is választhatják a meghatározatlan nemet, ha úgy vélik, gyermekük a jövőben sem a férfi, sem a női nemmel nem kíván majd azonosulni – írja a LifeSite News. – A gyermek élete egy későbbi pillanatában azonosíthatja magát a két nem valamelyikével.

Steve Williams brit homoszexuális aktivista rámutat: noha a német jogi szakértők tagadják, hogy a törvény bevezetné a harmadik nemet, „mások megjegyzik, ... hogy a gyermeknek nem kötelező nemet választani, és nincs megszabva, meddig maradhat a 'meghatározatlan nemű' kategóriában. Úgy tűnik, mintha ez a harmadik nem elismerésének kiskapuja lenne, még ha nem nevezik is annak.”

Európai országban eddig soha nem anyakönyveztek hivatalosan hermafroditákat és interszexuális személyeket. A mostani szabályozás a szövetségi kormány által megbízott Német Etikai Tanács felülvizsgálata nyomán született, mely szerint az „interszexuális személyeknek” erősebb jogi elismerésre van szükségük, és védelemre szorulnak a kiskorukban helyettük meghozott egészségügyi döntésekkel és „a diszkrimináció más formáival” szemben.

Az új törvény szerint „ha a gyermeket nem lehet fiúként vagy lányként azonosítani, a nemi rovatot üresen kell hagyni, és így kell az anyakönyvbe bevezetni.” A rendelkezés számos törvényszéki döntés nyomán született, melyek szerint annak a személynek, aki valamely nemhez tartozónak tartja magát, joga van hozzá, hogy olyan neműnek tekintsék, testi jellegzetességeitől függetlenül.
(Apologéta: a bekezdésben ferdén szedett állítás olyan mértékű IQ hiányt mutat, hogy borzalom. Hogy hogy nem lehet egy gyermeket fiúként, vagy lányként azonosítani? Egy DNS teszt eléggé egyértelműen eldönti, hogy mi újság van.)

Sabine Leuthheusser-Schnarrenberger igazságügy-miniszter a Süddeutsche Zeitungnak azt nyilatkozta: az új törvény teljeskörű hatályba lépéséhez valamennyi jogi dokumentum „átfogó reformjára” lesz szükség.  

Az új szabályozás egyik fő célja, hogy megszabadítsa a szülőket a kényszertől, hogy rögtön a gyermek születése után dönteniük kelljen a neméről, s így elhamarkodottan egyezzenek bele a gyermek nemét meghatározó egészségügyi beavatkozásokba” – közölte a német belügyminisztérium meg nem nevezett szóvivője, aki cáfolta, hogy a változtatással a kormány egy új nemet talált volna fel; mint mondta, csupán azt engedélyezte, hogy a férfi-női nemre vonatkozó rubrika üresen maradjon.   

Németországban a nem megváltoztatása már megengedett, amennyiben valakit orvosilag transszexuálisnak diagnosztizálnak, és az illető legalább három éve ellentétes neműként „kíván” élni. Korábban a tartós terméketlenség és a nemi megjelenést megváltoztató műtét is feltétel volt; 2011 óta azonban elég, ha az illető – műtét nélkül – kívánsága szerint valamelyik nemmel azonosul.

2008-ban egy törvénymódosítás a házasságban élők számára is lehetővé tette hivatalos nemük megváltoztatását. Az ilyen személyeknek választott nemük szerinti keresztnevet kell felvenniük, és ennek megfelelően jár a Herr (úr), illetve Frau (hölgy) megszólítás is. Ilyen esetekben minden személyi iratban a választott nemnek kell szerepelnie, ugyanakkor a sebészeti vagy biológiai változtatás nem követelmény. A nemét megváltoztató személy munkaadóját sem köteles tájékoztatni arról, hogy hivatalos neme megváltozott - írja a LifeSiteNews.

Forrás: Magyar Kurír

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ez annyit jelent, hogy az emberiség a tudományos fejlődést alátámasztó szellemi tudás mellett folyamatos leépülést mutat. Ha 2013-ban nem lehet eldönteni egy olyan kérdést, amit már az ausztralopitecusnak mondott  "majomember" is el tudott dönteni durván egy millió évvel ezelőtt, akkor nagyon nagy baj van.