"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. május 2., csütörtök

Végjáték - Nem engedtek papokat a bostoni robbantás sebesültjeihez

A The Wall Street Journal munkatársa írja: a robbantás után több tucat sebesült hevert az utcán, ahol orvosok, ápolók, tűzoltók, rendőrök nyüzsögtek, az odasiető papokat azonban nem engedték a helyszínre. Mint ismeretes, április 15-én délután két robbantás történt a Boston Marathon céljának közelében. Hárman életüket vesztették, és legalább 144 személy szenvedett sérüléseket.

A feltartóztatott papok egyike elmondta: "ilyet még nem tapasztalt". A papot régebben mindenhová beengedték. A 2001. szeptember 11-i New York-i merénylet színhelyén számos pap adott feloldozást – volt, aki élete árán – a tűzoltóknak és a sebesülteknek. „Ez megváltozott. Ma nem tartják szükségesnek a pap jelenlétét vészhelyzetben” – mondta.

A papok, akik nem láthatták el szentségekkel a sebesülteket, egy közeli templomhoz vonultak, ahol banánnal, naranccsal, innivalóval és jó szóval vigasztalták a rémült embereket. Talán ennyit tolerál a szekuláris társadalom, talán csupán egy-két rendőr egyéni elutasító magatartásáról volt szó – a The Wall Street Journal cikkírója (Apologéta: ez olyan mértékű hazugság, hogy szinte ordít. A liberális, globális pénzügyi körök [a mammon és a sátán szolgái] lapja újságírója aggódik a katolikus keresztények lelkiüdvéért!!!!) mindenesetre fájdalmasan ironikusnak nevezi, hogy miközben haldoklott a merénylet egyik áldozata, egy nyolcéves katolikus fiú, aki tavaly lett elsőáldozó, a papok csupán pár méternyire voltak tőle, a rendőrkordon (Apologéta: én inkább patkánykordont mondanék) túloldalán, és nem adhatták fel neki a katolikus ember számára oly fontos, utolsó szentséget.
Forrás: Magyar Kurír

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison,