"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. május 9., csütörtök

A Pentagon meghátrált a keresztény evangelizációval kapcsolatban

Két poszttal ezelőtt írtam arról, hogy egy friss javaslat szerint az amerikai hadseregben büntethetővé válna a hit bármilyen kifejezése mások felé. A nagy visszhangnak és felháborodásnak köszönhetően, úgy tűnik, erre a szabályozásmódosításra nem kerül sor. A Pentagon csütörtökön bejelentette, hogy a hadsereg tagjainak minden joga megvan arra, hogy másokkal beszéljenek hitükről, visszavonva korábbi figyelmeztetésüket a „hittérítésről”, ami az új javaslat szerint hadbírósági intézkedést vont volna maga után.

A Nathan Christensen főparancsnok által kiadott nyilatkozat szerint a Védelmi Minisztérium „soha nem fog megkülönböztetni, üldözni vagy bűnvádi eljárás alá vonni egyetlen vallásos csoportot sem.

A Pentagon ezzel visszavonta korábbi kijelentését, miután az Alliance Defending Freedom (Szabadságvédelmi Szövetség) információszolgáltatási kérelmet adott be az ügyben.
„A katonaság tagjaitól nem vonhatják meg azokat a szabadságjogokat, amiknek a védelméért harcolni hivatottak. A vallás és szólásszabadság a legfontosabb ezen jogok közül,” nyilatkozta Joseph La Rue, a szövetség jogi tanácsadója. „Örömmel vettük a Pentagon nyilatkozatát, de igen kevés bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a katonaságban bárhol is tapasztaltak volna erőszakos hittérítést, így még mindig aggasztó, hogy vajon mi motiválta az eredeti kijelentéseket.”
Az ügy akkor robbant ki, amikor Mikey Weinstein, a Katonai Vallásszabadság Alapítvány aktivistája a minisztérium illetékeseivel tartott találkozója után azt írta, hogy a keresztények a katonaságban „szörnyetegek”, akiket meg kell akadályozni, hogy hitükről beszéljenek.
„A fundamentalista keresztény szörnyetegek hihetetlen erős támogatást élvező bandájával állunk szemben, akik terrorizálják társaikat és a kereszténység egy kicsavart, militarista változatát erőszakolják rá kiszolgáltatott beosztottjaikra,” nyilatkozta Weinstein.

[Időkjelei: Weinstein állítása szerint, amiknek hitelességét nincs módunkban megerősíteni, a katonaságban szolgáló egyes keresztények üldözik a muzulmánokat és a Biblia nevében tesznek elfogadhatatlan dolgokat. Ez természetesen helytelen és pontosan az ellentéte annak, amire Jézus tanít.]

A Fox News-nak adott interjúban Weinstein elmondta, hogy a hadseregnek el kell kezdenie vádat emelni a hitüket másokkal megosztó keresztények ellen:
„Ez büntetést érdemel,” mondta. „Amíg a légierő, a hadsereg vagy a tengerészet nem kezdi el büntetni az alkotmányellenes hittérítést és elnyomást, nem leszünk képesek megállítani ezt a szörnyű, borzalmas, emberietlen viselkedést.”

Úgy tűnt, a katonaság hallgatott rá.

Joseph La Rue elmondta, hogy szervezete komolyan veszi ennek a „komoly hibának” a kivizsgálását, mert „meg akar bizonyosodni afelől, hogy a Pentagon nem tagadja meg a fegyveres erők egyetlen tagjától sem a vallás szabad gyakorlását, amit az alkotmány minden állampolgárnak biztosít.”

Forrás: időkjelei.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: