"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. május 22., szerda

A végjáték beteljesedik? - Az Istenné váló ember

Oregoni tudósok május 15-én bejelentették: sikerült emberi hámsejtekből embrionális őssejteket létrehozniuk. O'Malley bíboros figyelmeztetett: az új eljárás erkölcsileg súlyosan aggályos.



Az Oregoni Egészségtudományi Egyetem és az Oregoni Országos Főemlős-Kutatóközpont (ONPRC) kutatói a hámsejt DNS-t tartalmazó sejtmagját olyan petesejtbe ültették, amelynek örökítőanyagát eltávolították. A folyamat során a petesejt fejlődésnek indul és őssejteket kezd termelni. A hétnapos fejlődés során kialakuló embrió annak a személynek genetikai mása, azaz klónja, akitől a hámsejt származik; őssejtjei pedig más típusú sejtekké alakíthatók, melyekkel sérült vagy beteg sejteket lehet pótolni.

Az Egyesült Államok püspökkari életvédő bizottságának elnöke, Sean P. O'Malley bíboros rámutatott, hogy az eljárás során több mint százhúsz embriót hoztak létre és pusztítottak el. „Új emberi életet létrehozni csak azért, hogy aztán elpusztítsák őket: olyan visszaélés, amit azok közül is sokan elutasítanak, akik nem osztják a Katolikus Egyház felfogását az emberi életről” - mondta. Elítélte a petesejtet adományozó nőkkel szembeni bánásmódot is, akiknek az egészségét és a termékenységét veszélyeztették a vállalt kellemetlenségekért és hormonkezelésért kifizetett összeg fejében.

A kutatók közleményükben kijelentik: a kísérletek kizárólag a terápiás célú klónozást szolgálják, a reproduktív klónozás nem céljuk, és „nem hiszik, hogy bárki reproduktív klónozás céljára használná fel eredményeiket”.

O'Malley bíboros ezzel szemben leszögezi: az említett terápiás célok erkölcsileg elfogadható tudományos megoldásokkal – újszülöttből vagy felnőttből nyert őssejtek felhasználásával – is elérhetők. Ami pedig a terápiás cél kizárólagosságát illeti, igenis lehetségesnek tartja, hogy a módszert át fogják venni olyanok, akik klónozott csecsemőket akarnak – valakinek a másaként – létrehozni.
Bármelyik legyen is a cél, az ember klónozásakor valakinek a kívánságára előállított termékként kezelnek emberi lényeket, ami összeegyeztethetetlen azzal az erkölcsi felelősségünkkel, hogy az emberi család minden tagját Isten egyedi ajándékának, saját méltósággal rendelkező személynek tekintsünk. Az emberklónozás technikájának fejlődése nem az emberiség haladását szolgálja, hanem annak ellenkezőjét
figyelmeztetett a bíboros.

Forrás: Magyar Kurir

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ehhez nincs mit hozzátenni. A cím második fele mindent elmond és megelőlegezi a büntetését is az embernek. BORZALOM.

Ajánlott posztok:
  1. Emberi klónozás 50 éven belül...