"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. december 7., szombat

Apró győzelem: A Vasárnap pihenőnap Angliában

"A hetedik nap azonban az Úrnak, a te Istenednek a pihenő napja, ezért semmiféle munkát nem szabad végezned, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek."  [Kiv 20,10]

Nem kötelezhetők munkára a keresztények vasárnap a londoni fellebbviteli bíróság szerint. A londoni fellebbviteli bíróság elismerte a keresztények jogát arra, hogy vasárnap pihenőnapot tartsanak - írta a Christian Today brit keresztény hírportál. Londonban Celestina Mba szociális munkás fordult bírósághoz amiatt, hogy elbocsátották a munkahelyéről, miután vallási okokra hivatkozva nem akarta vállalni a vasárnapi szolgálatot.

A munkaügyi bíróság korábban visszautasította a nő keresetét azzal az indokkal, hogy nem minden keresztény tartja pihenőnapnak a vasárnapot, így ez nem tekinthető a vallás alapvető elemének, annak ellenére sem, hogy a tízparancsolatnak is része. A fellebbviteli bíróság azonban Celestina Mbának adott igazat és elismerte, hogy a vasárnapot több millió keresztény a pihenés napjának tartja, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A bíróság egyúttal kimondta, hogy a munkáltatóknak meg kell találniuk az egyensúlyt az üzleti érdekeik és az alkalmazottaik vallási szokásai között.

A londoni keresztény jogi központ vezetője, Andrea Minichiello Williams üdvözölte a döntést, kijelentve: a bíróságok végre kezdik jobban megérteni, hogy mit jelent kereszténynek lenni.

Forrás: origo.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:apró, jelentéktelennek tűnő győzelem ez, de fontos. Számomra megdöbbentő volt néhány évvel ezelőtt a gazdag Bajorországban tapasztalni, hogy Vasárnap gyakorlatilag minden üzlet zárva van. Ehhez hozzátartozik, hogy mindez Ádvent idejében volt, ami idehaza a nagy Karácsonyi bevásárlás ideje.