"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. december 18., szerda

A ferencesek szétverése pápai parancsra

A poszt jellemző mondattal kezdődik: Nézd meg a személyiségeket és jegyeiket.
Fidenzio Volpi atya egybehangzó véleményű beszélgetést folytatott Ferenc pápával. "Pajkos" pillantást váltottak egymással, szavak nélkül. A főnök és a csatlósa. Volpi atya rendi generálisa a "Szeplőtelen fogantatás" ferences rendnek azóta, hogy a pápa parancsára leváltották a közösség által megválasztott rendi elöljárót. A rendnek egyetlen súlyos bűne "volt/van", hogy alakulásuk óta a katolikus egyház hagyományát követik többek között a liturgia területén is, ráadásul a rend tagsága, mind a férfi ág papsága, mind a női ág apácái erősen növekvő számban szaporodnak.

A döntés megszületett. A Benedek pápa szíve szerinti, feltörekvő rendet "meg kell törni", vissza kell terelni a II. Vatikáni Zsinat szerinti "Novus Ordo" akoljába. Tudnunk kell, hogy ez a döntés Ferenc pápától származik. Ez világosan megmutatja, hogy mit gondol Bergoglio az Egyház kétezer éves múltjáról, hagyományáról, különösen a hagyományos teológiáról és liturgiáról.

Forrás: etnunc.blogspot.com

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison