"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. december 30., hétfő

Apró győzelem: Mégsem lehet melegházasság Ausztráliában

"Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." [Lev 18,22]

Ellentétes a szövetségi törvénnyel, ezért érvénytelen az az októberben hozott törvény, amely lehetővé tette, hogy a Canberrához tartozó szövetségi körzet területén házasságot kössenek az azonos neműek – írta a BBC. A főváros döntését a szövetségi kormány támadta meg a bíróságon, amely a kabinetnek adott igazat, elfogadva azt az érvet, hogy a szövetségi törvényekkel ellentétes döntést helyi szinten nem lehet hozni.


A szövetségi törvény 2004-ben mondta ki, hogy házasság férfi és nő között lehetséges. (Az élettársi viszony bejegyzésére viszont lehetőség van az azonos neműek között.) A legfőbb ügyész, George Brandis már korábban felhívta a figyelmet, hogy a házasságot szabályozó szövetségi törvény alól nem bújhatnak ki az egyes szövetségi területek.

Október óta 27 párt adtak össze a törvény alapján, ám ezek most érvényüket vesztik. „Egy hétig voltunk házasok, most jogilag ismét elválasztanak minket” – jelentette ki a melegházasságok törvényesítésért fellépő ausztrál AME szervezet jogi képviselője, aki a hétvégén esküdött meg párjával.

Az ellenzéki Zöldek szerint azonban nem veszett el az azonos nemű házasságok törvényesítésének lehetősége. „A bíróság ezzel azt is kimondta, hogy az intézmény szabályozása a szövetségi kormány és a parlament hatáskörében van, így rájuk kell nyomást gyakorolni a törvény megváltoztatása érdekében” – közölte a pártot vezető Christine Milne.

Tony Abbott kormányfő ellenzi az azonos neműek házasságát. Hozzá hasonlóan elődje, a posztjáról a választások elvesztése után távozott munkáspárti Julia Gillard is ellenezte az intézmény bevezetését, amely Új-Zélandon áprilisban lépett érvénybe Kanada, Franciaország, Dél-Afrika. Argentína, és az Egyesült Államok néhány állama után.

Forrás: index.hu

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: kommentelni nem akarok, mert csak ismétlés lenne, ezért magyarázatként ajánlom a december 2-ai posztot: Rész győzelem a sátán felett címmel.