"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. december 13., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 27. rész - Schönborn és a B'nai B'rith kitüntetés

"Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is." [Mt 6,24]

Christoph von Schönborn, Bécs bíboros érseke 2013. október 23-án megnyitotta az érseki palotát a zsidó szabadkőművesek, a B'nai B'rith előtt. A fesztivál oka az volt, hogy a B'nai B'rith Európai Páholya szimbolikus kitüntetést adományozott Schönbornak: "Menóra a kiemelkedő humanitárius tevékenységért!", mint hitsorsosnak. Csak csendben jegyzem meg okulásra, hogy 100 évvel ezelőtt automatikusan kiközösítésbe esett volna az érsek, és felfüggesztették volna jogaiból.


Tipikusan erre mondhatjuk a Szentírásból, hogy "... nem lehet két Urat egyszerre szolgálni...", de az is elgondolkoztató, hogy Schönborn keresztneve a Christoph (Kristóf) a latin Christophoros = "Krisztus hordozó" jelentéssel bír. Ha innen szemléljük a kérdést, akkor Schönborn hitehagyása ráadásul még blaszfémia is.
Poszton kívül jegyzem meg azt is, hogy a meg nem erősített, terjengő hírek szerint ugyan ennek a páholynak a tagja Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke is.
Apologéta

A testvírek díja


Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison