"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. június 19., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 81. rész - Szentségtörés [videóval]

"Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig." [Mt 28,19-20]

A fenti Szentírási helyet nevezzük keresztelési parancsnak, amit Jézus adott az apostolai számára. A szövegből következik, hogy csak értelmes lényeket, embereket lehet megkeresztelni, mert mert csak az ember képes a tanítás megtartására. "A keresztség által lesz az ember Isten teremtményéből, Isten gyermeke." Aki nincs megkeresztelve az nem gyermeke Istennek, csak egy teremtménye a sok közül. 

A keresztség pedig szentség, melyet maga Jézus rendelt (alapított) a hívő emberek számára, a temetés pedig szentelmény (amit a katolikus egyház alapított). Mind a kettő kegyelem közvetítő.

Ebből a szemszögből kell vizsgálni a mai posztban szereplő aktust és képeket. És ezért szentségtörés (a keresztség szentségének" a meggyalázása a történet. És mindehhez egy római-katolikus(?) pap asszisztált.
Apologéta

Idén, 2015. április 22-én történt, hogy a belgiumi Sembrevillben egy megdöglött, Chiwawa kutyát katolikus szertartás szerint temettek el. Beteg lelkű lett a társadalom Európában.






Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison