"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. március 3., kedd

Üldöztetés kora II.

"De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek." [Lk 21,12-13]

A jeruzsálemi óváros szomszédságában hajtottak végre újabb gyújtogatást zsidó szélsőségesek csütörtökre virradó éjjel, egy illegális ciszjordániai telepük felszámolását megbosszulva.

Ezúttal egy görög ortodox papi szeminárium épületét rongálták meg, kereszténygyűlölő feliratokat festve a falra - közölte az izraeli közszolgálati rádió. Az intézmény zuhanyzóját és illemhelyét gyújtották fel, de a tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, és senki sem sérült meg.

Az ismeretlen tettesek az egyik falra Jézust gyalázó feliratot festettek, valamint - előző napi, egy ciszjordániai arab falu mecsete elleni támadásukhoz hasonlóan - a "Cion megváltása" kifejezést.

Ez utóbbi kapcsán a Háárec című újság honlapja rámutatott: az izraeli biztonsági erők egy hete Ciszjordániában felszámoltak egy néhány lakókocsiból álló, illegális zsidó telepkezdeményt, amit a szélsőséges telepesek Geulat Cionnak, vagyis Cion megváltásának neveztek el.

A jeruzsálemi rendőrség megkezdte a nyomozást az éjszakai gyújtogatók kézre kerítésére. Nem ez az első akció a jeruzsálemi Óváros melletti Cion-hegy keresztény épületei ellen. A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapjának értesülése szerint két hónappal ezelőtt hasonló akció miatt fogtak el egy 21 éves zsidót. Ő az Elszenderülés templomába hatolt be, ahol kárt tett a berendezésben, a templom őrei azonban elfogták. 

Forrás: kuruc.info (MTI nyomán)

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison