"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. március 14., szombat

Jehova Tanúi: Egy vén beszámolója és "Hogyan hazudnak Jehova Tanúi a videó szerint"

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

Bármi legyen az, ami a családom megsegítéséhez szükséges, meg fogom tenni akkor is, ha ezzel nem tisztességes játékot játszom, mert az Őrtorony Társaság sem tisztességesen cselekszik.

Egy 2015. 02. 17.-ei Facebook bejegyzés fordítása – Rob St. a 6.000 fölötti tagot számláló „Ex-JW-Recovery Group 31“-ben.

Ez egy kiegészítés egy vén és feleségének tapasztalataihoz, melyeket tavaly posztoltam itt, és akik eljöttek hozzám összetörten, amikor megtudták a TATT-t (truth about the truth = igazság az igazságról).

Sok időt fordítottak a kutatásra, elolvasták Raymond Franz, Carl Jonsson és Don Cameron könyveit. Tudjátok mindannyian, milyen érzés ez, és nincs szükség rá, hogy leírjam azokat az érzéseket, amiken keresztülmennek.

Ő azóta vénként nem lépett vissza. Sok előadást tart, szolgálatba jár, stb. Szüntelenül a visszalépés következményeiről vitáznak, hogy vajon elköltözzenek-e máshová egy új életet kezdeni. Minden lehetőséget végigjátszanak és még fel is írnak.

Az egész család JT. Vénekről, úttörőkről, egykori és majdani Bétel dolgozókról, pattersoni önkéntesekről van szó.

Mindketten, férj és feleség, szoros kapcsolatot tartanak a szülőkkel, testvérekkel. Kultúrájuk is megerősíti az összetartást a családban. A család nagy része egyetlen spanyol gyülekezethez tartozik.

A szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel, unokatestvérekkel és unokákkal együtt csaknem 100 családtag van. És mindannyian tagjai a szervezetnek. Több generációs Jehova Tanúiról van szó.

Arra a meggyőződésre jutottak, hogy egy bizonyos oknál fogva ők lettek kiválasztva, hogy a TATT-t megismerjék. És ennek oka, ahogyan ők hiszik, az, hogy családjuknak segítsenek felébredni. Úgy hiszik, ha lassan visszahúzódnak, vagy hivatalosan elhagyják a közösséget, azzal elveszítenek minden lehetőséget családjuk megsegítésére, hiába igaz az információ, amivel rendelkeznek.

Másrészt, ha a férj vén marad, kételyt vethet el a család többi vén tagjában, és azok őt tisztelik, mert a család szívből hiszi, hogy a véneket a Szent Szellem nevezi ki.

Bármilyen nehéz is kiállni a pódiumra, nyilvános beszédeket tartani, időről időre szolgálatba menni, felismerték, hogy ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy befolyásolják a családot. Látják, hogy az Őrtorony csal és hazudik, csakhogy fogva tartsa tagjait. Így ezt háborúnak tekintik, melyben életek forognak kockán, valamint hazugságok és csalások is. Bármivel is tudnak a családnak segíteni, nem fognak tisztességes játszmát űzni, mert az Őrtorony is tisztességtelenül jár el.

Itt következik, hogy mi történt azóta, és miért hívtak ma fel, hogy tájékoztassanak. Úgy fogom leírni, ahogyan mindarra, amit elmondtak, emlékezni tudok.

Egy vének tárgyalása után a vén és sógora, aki szintén vén, elhatározták, hogy együtt elmennek egy kávéra és desszertre. Barátom elhatározta, hogy kételyt ültet el és ezt mondta:

- Tudod, mi foglalkoztat már egy ideje?
- Mi? – kérdezte a sógor.
- Azokra a testvérekre gondolok, akik meghaltak, mert nem volt szabad valamilyen formában vért elfogadni és most pedig a vér minden összetevőjét megengedhetjük - mondta a barátom.

A sógor pont az elvárásnak megfelelően reagált és kifogásokat hozott fel, melyeket már kívülről tudunk:
- Tudod, hogy dolgozik Jehova, a megfelelő időben megkapjuk az új világosságot.
Barátom ezt mondta:

- Te hogyan éreznéd magad, ha a te gyerekeid halnának meg, mert nem engedték nekik, hogy bizonyos vér alkotórészeket elfogadjanak és most az új világosság meg azt mondja, hogy ez rendben van? Mi játszódna le benned? Nem készülnél ki attól, hogy a kislányod meghalt, mert nem kaptuk meg időben az új világosságot? Ismerem az érzéseidet, mennyire szeretsz vele minden szombaton palacsintázni menni a Village Innbe. És hányszor mondtad nekem, hogy egyáltalán nem tudnál nélküle élni. Milyen lenne ma az életed, ha nem lenne? Hogyan érintene ma, ha rájönnél, hogy hagytad meghalni, mert a vezetőség akkor azt mondta, hogy helytelen lenne, ma viszont már nem az?

A sógor nem szólt semmit. Egyetlen szót sem. A barátom ráhagyta és hazamentek. Eltelt pár hét és a sógor elment a barátom házába, mivel nagyon aggasztotta a vérrel kapcsolatos beszélgetésük. Beszélt róla a feleségével is és ő is nagyon nyugtalan volt. Nem tetszett nekik a TÚL KÉSŐN érkező világosság gondolata.

Arra a pontra jutottak, hogy már nem bíztak az Őrtorony Társulatban. Így a barátom kihasználta az alkalmat és beszélt nekik a szervátültetésről. A sógora nem ismerte, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy tudja, mi történt. Így hát elővették az Őrtornyokat és a sógor teljesen ledöbbent. A sógor hazament, megmutatta a feleségének és ez őt is megdöbbentette.

Ez megnyitotta a barátom számára az utat és megmutatott neki minden mást. A sógor és felesége felébredtek. Egy csapatként dolgoznak össze, hogy segítsenek a többi családtagon. Tehát két házaspár a gyerekekkel együtt felébredt. Most a szektákról oktatják a gyerekeiket.

Mindez nem történt volna meg, ha a vén elhagyja a közösséget, vagy visszahúzódik. Mindketten vének maradtak és elkezdték a többi családtagot megdolgozni. Apró kételyt ültetnek el. Céljuk, hogy névtelenek maradjanak, míg mindegyik családtag kijön. Csak a saját családjuk a tét.

Ez az EX-JT-bukottak új generációja. Belülről dolgoznak, és ők sem tisztességesen játszanak.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison