"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. március 2., hétfő

Az elhitetés kora [Alkímia és a Fenevad Képének felemelkedése] II. rész - Videó felirattal

Sokan úgy hiszik, hogy az alkímia csupán egy hamis tudomány, aminek célja az arany előállítása más fémekből. A valóságban az alkímia egy okkult metafora, ami alatt az ember jelenlegi bukott állapotából isteni, vagy felemelkedett állapotba történő átváltozást értik művelői. Az élet elixírének, vagy a hosszú élet titkát ígérő bölcsek kövének felfedezése évszázadok óta része a mitológia csalogató üzeneteinek.

A tudomány fejlődésével és a modern technológiáknak érkezésével azonban ezek az alkímiai filozófián alapuló okkult vágyak elérhetőnek tűnő közelségbe kerültek. A Bibliából úgy tűnik, hogy eljön az idő, amikor egy hamis próféta, a Sátán erejével létrehoz egy „képnek” nevezett valamit, amibe „lelket lehel” és eléri, hogy akik nem imádják ezt a képet, azokat megöljék.

Lehetséges, hogy a Jelenések 13-ban leírt jövőbeli események a szemünk előtt folynak? Elképzelhető, hogy a mesterséges intelligencia, a szingularitást célzó törekvések és a transzhumanista mozgalom előretörése mind szerepet kapnak a világ utolsó nagy elhitetésében, amelynek célja az emberiség leigázása, elhitetve sokakkal, hogy a Fenevad Bélyege nem egyéb, mint a régóta keresett Bölcsek köve?

Forrás: youtube.com

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison