"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. január 13., kedd

Tíz év börtön, ezer korbácsütés [videóval]

"Uradnak, Istenednek a nevét ne vedd hiába, mert az Úr nem hagyja büntetlenül azt, aki a nevét hiába veszi." [Ex 20,7]

A mai napon még mindig  szólásszabadsággal foglalkozunk. Annak is a vallási vonatkozásával. A történelemben soha semelyik világi vezetés, semelyik vallás vezetése nem tűrte el Isten gyalázását. Még akkor sem, ha implicite csak a prófétáját gyalázták. Németországban az 1970 években végrehajtott alkotmánymódosításig benne volt törvényi tényállásként a blaszfémia [Istenkáromlás] büntetőjogi kategóriaként. Ennek a kikerülése a világ szekularizálódása miatt következett be, ami pedig annak a következménye, hogy meglátásom és értékelésem szerint a SÁTÁN beletestesült a földi világba a "Nagy Francia Forradalomnak" nevezett borzalom által megtestesített liberalizmussal.

A mai világunkból és az emberekből már "kinevelték" a hitet, a szentírás tanítását. Majd öt évvel ezelőtt történt, hogy néhány éppen érettségizett tanítványom eljött cseresznyét szedni egy kis kereset érdekében és Ők fenn a fán, én lenn az udvaron beszélgettünk, szóba kerültek - már nem emlékszem milyen apropóból - az ördögök is. Egyszerűen el nem tudták képzelni és hinni, hogy létez(het)nek ördögök. Pedig csak nyitott szívvel kell megnézi a "Legyetek jók, ha tudtok" című oktatófilmet, amiben Néri Szent Fülöp hadakozik folyamatosan az ördöggel, a történet mellékszálaként, ami azért nem teljesen mellékszál.


Visszatérve a mai poszt hírére: Szaúd Arábiában tíz év börtönre és ezer korbácsütésre ítéltek egy szaúdi bloggert [Raif Badawit, aki a Szaúd-Arábiai Liberálisok nevű - politikai és szociális vitáknak is helyet adó - online fórum alapítója] Istenkáromlásér, a vallás [iszlám] megsértéséért.
Apologéta

Tíz év börtönt és ezer korbácsütést kap egy szaúdi blogger


Az "iszlám megsértése" miatt tíz év börtönt és ezer korbácsütést kap az a szaúdi blogger, aki honlapot alapított a vallás szerepének megvitatására a sivatagi királyságban.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet beszámolója szerint Raif Badavit először pénteken fogják megkorbácsolni a Vörös-tenger partján fekvő Dzsiddában. A férfit húsz héten keresztül heti egy alkalommal ötven korbácsütéssel sújtják majd a pénteki ima után egy mecset előtt.

Badavit 2012 júniusában vették őrizetbe az "iszlám megsértéséért". A férfira tíz év börtönt és ezer korbácsütést szabtak ki, valamint egymillió szaúdi riál (71,5 millió forint) megfizetésére kötelezték. A büntetés megkezdéséről egy név nélkül nyilatkozó forrás értesítette a nemzetközi sajtót. Szerinte Badavival példát akarnak statuálni a hatóságok. Az elítélt ügyvédjét júliusban 15 éves börtönbüntetésre ítélték, amiért állítólag "alá akarta ásni a rezsim hatalmát". Hivatalos források egyelőre nem kommentálták a büntetés megkezdéséről szóló sajtóhíreket.

A blogger által alapított, Szabad Szaúdi Liberálisok című honlapot már tavaly megszüntették a hatóságok. Badavi a weboldalon a többi között arra szólította fel a szaúdiakat, hogy fejtsék ki véleményüket a vallás szerepéről. Mindez az ultrakonzervatív iszlám országban eretnekségnek számít, és kemény büntetést von maga után.

Forrás: hir24.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison