"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. január 3., szombat

Jehova Tanúi: Vérátömlesztés

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

Hétfőn (december 8-án) számos nagy-britanniai újság beszámolt arról, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyik bírójának döntése nyomán két hithű Jehova Tanújának a fia MEG FOGJA kapni a vérátömlesztést, amennyiben szüksége lesz rá.

Az orvosok azt mondták Mr. Justice Moylannek, hogy az “egészen kicsi gyermek” súlyos égési sérüléseket szenvedett egy balesetet követően, és lehetséges, hogy vérátömlesztésre lesz szüksége.

Az intézkedést egy orvos konzílium kérelmezte, amely felelős a kisfiú kezeléséért, és meg is kapták az engedélyt, miután a bíró megállapította, hogy a vérátömlesztés a gyermek legjobb érdekeit szolgálná, függetlenül Tanú-szüleinek “mélyen gyökerező nézeteitől”.

A gyermek nevét és életkorát nem hozták nyilvánosságra.

Döntése kihirdetésekor Moylan kifejezte reményét, hogy a kisfiú szülei megértőek lesznek.
Különösen hálás vagyok a [kisfiú] édesapjának, hogy világosan és higgadtan elmagyarázta nekem saját és a [kisfiú] édesanyjának álláspontját,
mondta.
Semmi kétségem afelől, hogy mélységesen szeretik a fiukat. Afelől sincs kétségem, hogy vallásos meggyőződésük miatt ellenzik, hogy a [fiuk] vérátömlesztésben részesüljön. Remélem, hogy meg fogják érteni, miért jutottam erre a döntésre, melyet [a fiuk] jóléte érdekében hoztam.
Noha ellentmondásos, ez a fajta döntés - ahogyan azt nemrég Ian McEwan bestseller könyve, a “The Children Act” regény formájában is feldolgozta - eléggé mindennapos dolog.

Korábban ebben az évben a Legfelsőbb Bíróság egy másik bírója, Mr Juctice Keehan, elrendelte, hogy a sebészek a birminghami gyermekkórházban vért adhatnak egy csecsemőnek függetlenül a szülei vallásos nézeteitől. Voltak még hasonló újságban megjelent esetek Ausztráliában és Új-Zélandon is.

Nemrégiben Adeline Keh tragikus esete éles megvilágításba helyezte annak a veszélyeit, amikor valaki egy vallási dogma alapján önkényesen dönti el, hogy milyen fajta orvosi kezelést fogadjon, vagy utasítson el: Adeline idén ősszel meghalt a vér elutasítása miatt egy császármetszést követően.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison