"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. január 12., hétfő

Média manipuláció - Fel igazság, fél hazugság [videóval]

Kézben a Charlie Hebdo
"Ne ölj!' [Ex 20,14]

A halál végleges és visszavonhatatlan az emberi oldalról tekintve. Minden egyes megölt ember halála bűn, ahogyan a Tízparancsolat is a tudtunkra adja. "Ne ölj!" Ugyan ez igaz a napokban kivégzett párizsi szatirikus újság szerkesztőségére is. De egyet senki nem vesz figyelembe, minden média arról szól, milyen csúnya terroristák a muszlimok. Tévedés ne essék. Nem védem a muszlimokat, mert erőszakosságukkal és hamis tanításukkal veszélyesek a keresztényekre, a kereszténységre, mint ezt már 1989-ben is megmondták a videó tanúsága szerint

De a szerkesztőség saját maga írta alá a kivégzési parancsot azzal, hogy gyalázta a muszlimok prófétáját, Mohamedet. Most minden liberális és nem liberális média - amik tudjuk kinek a kezében van - és újságírója amögé a féligazság mögé akar bújni, hogy "Szólásszabadság". A szólásszabadság mögé, mint olyan mögé, mely mindenek felett áll. Ha ez így lenne, akkor nem tapasztalnánk nap mint nap azt, hogy amit ezeknek az újságíróknak meg lehet írni, azt a nem közéjük tartozó újságírónak TILOS.
"Szeretnénk fenntartani magunknak a jogot, hogy kritizáljuk, ahogyan tetszik, Megtanultuk(?) kritizálni a kereszténységet, a buddhizmust is életünk kockáztatása nélkül" - írta Ernesto Galli della Loggia olasz történész a Corrierra della Sera címoldalán. (Találós kérdés: melyik vallást felejtette ki?  - kuruc.info szerk.)
Mert ha a másik oldalhoz tartozó újságírók megteszik, akkor kirekesztik őket, munkájukat elvesztik a political correct nevében és (Isten helyett) dicsőségére, országukban meghurcolják (karakter gyilkosság). Ha a szólásszabadság minden felett állna, akkor nem lennének Európa minden országában törvénybe iktatva az ún. antiszemitizmus törvények. Mert ha szólásszabadság van, akkor bárkiről, bármikor, bármit  lehet írni. De most itt nem arról szól a poszt, hogy ezek a törvények jók vagy rosszak, helyesek vagy helytelenek, hanem arról, ha szólásszabadság van, akkor mindenkinek szólásszabadsága van. Nemcsak egy kiválasztott (akár újságíró) kisebbségnek.

És akkor még nem beszéltünk a vallás(i kisebbség) elleni uszításról, mert elvileg az is tilos szinte minden európai országban. Minden vallás ellen lehet uszítani (legfőképpen a keresztény, katolikus ellen), kivéve az ellen enm, melyre a kuruc.info szerkesztője céloz. Ugyanis akkor - ahogyan tíz évvel ezelőtt fogalmazott egy barátom - IP címre indított robotrepülővel lőnek a célpontra.

A posztot még a múlt héten a reggeli órákban írtam, és aznap délután jelent meg az Alfahire.hu-n a következő:
"Azt gondolom, hogy a liberális gondolkodásnak is vannak határai. Ha az valakit sért meggyőződésében, vallásában, akkor azt nem teszem meg, mert tudok annyira liberálisan gondolkodni, forrongás és feszültség van a világban, hogy ezek a rajzok, azon kívül, hogy valaki nevet rajtuk kettőt, nem tudom megérteni, hogy mi célt szolgálnak. Tudom, hogy a franciák, és ez a szatirikus lap azt mondja, hogy az a szólásszabadság és az a normális ország, ahol ezeket le lehet rajzolni, de közben ez szerintem sokkal árnyaltabb. Annyi mindenrő lehet még rajzolni, amiben humorfaktor van. Az hogy ezzel valakit vallásában, meggyőződésében sértenek, ráadásul egy sokszor radikálisan gondolkodó kisebbséget, mint asz iszlám terroristák, szrintem olaj a tűzre. Hogy miért van szükség 10-12 éven keresztül hergelni ezeket az embereket, nem értem. Szerintem nem ez az igazi sajtószabadság. Nyilván ők mást gondolnak és mondanak."
Sebestyén Balázs, az RTLKlub tévése,
Class FM rádió Morning Show műsorvezetője

Egy barátom küldte tegnap a fenti videó linkjét és írta:
Marcell Lefebvre érseket, a Szent X. Piusz Papi Testvériség alapítóját még 1989-ben, amikor ezt az interviewt adta, a LICRA [International League against Racism and Anti-Semitism = A Rasszizmus és Antiszemitizmus ellenes Nemzetközi Liga] beperelte rasszimusért. Nagy cirkusz volt akkor Párizsban emiatt. Még a Dakári főmufti is Lefebvre mellett foglalt állást.

Apologéta