"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 3., hétfő

Zombi játék az iskolai hitoktatásban [videóval]

Norvégiában a Walking Dead videojátékot az etikaoktatásban használják. Egy bergeni iskolában ez a játék vallásoktatás programjába került.A kurzus során a középiskolás diákoknak részt kell venniük a Walking Dead játékban. Tobias Staab tanár szerint a játéknak az a célja, hogy fontolják meg a helyzetet, amelyben a hősnek etikailag nem egyértelmű döntést kell hoznia.

Egy bizonyos epizód után a tanulóknak szavazniuk kell, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben. Ezután a diákok megvitatják a szavazás eredményét, és magyarázzák, miért választották az adott megoldást.

Forrás: Oroszország Hangja

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: elszomorító olvasni ezt a hírt. A zombi, vagy élő-halott már önmagában is blaszfémia, de ezt még hitoktatásban is alkalmazni? Hát nem is tudom, hogyan lehetne minősíteni, főleg a tanárt, aki beengedi [beviszi] az oktatásba az ilyen jellegű erőszakos videó játékot, vagy animációs filmet. Mindegy melyikről beszélünk. Botrányos.