"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 18., kedd

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Október

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

A legtöbb Tanú számára 2013 igazi fénypontját az október 5-én, New Jerseyben, a Stanley Színházban megtartott esemény jelentette, amikor Geoffrey Jackson (sárga kabátban) közreadta az újonnan átdolgozott Új Világ Fordítást, melyet később „ezüst kardnak” neveztek el. Jackson és más vezető testületi tagok viccelődtek a közönséggel azzal kapcsolatban, hogy a kiadást megelőző hónapokban mekkora hiány volt angol nyelvű Bibliákból, de semmiféle magyarázattal sem szolgáltak arra nézve, hogy miért kellett titkolózniuk az egyszerű Tanúk előtt.

Az is elég megdöbbentő volt, amikor Jackson szójátékot gyártott az új Bibliáról, mondván, azt úgy fejlesztették ki, hogy „testvérnőbiztos” legyen, elgondolkodtatva ezzel egyeseket (köztük engem is), hogy vajon ez nem valamiféle szexista vicc-e. Jackson azt is elárulta, hogy a wallkilli nyomdában szokatlanul enyhe nyárnak örvendhettek, melynek eredményeképpen több Bibliát voltak képesek kinyomtatni. Az időjárásnak ez a változása, mint mondta, bizonyosan „Jehova kezének” volt köszönhető.

Csupán egy hónappal később a Haiyan szuper tájfun végig fog söpörni a Fülöp-szigeteken, 27 Tanú életét követelve.

Ugyancsak az Éves Közgyűlésen, Guy Pierce elnök bejelentette, hogy hamarosan egy új videó fog megjelenni, mely bemutatja, hogyan halad az új főhivatal építése Warwickban.

És valóban, egy héttel később meg is jelent egy 13-perces videó, melyben jelentőségteljesen szerepel mind a nyolc vezető testületi tag. Ismét Jehova kezére hivatkoztak, mely ezúttal meggyorsította a projekt előrehaladását a tervek engedélyeztetése feletti gondok közepette is. „Amikor megjött az engedély, tudtuk, hogy ez csak Jehova szelleme által történhetett,” mondta Richard Devine az építési projektek bizottságától.

Októberben olvashattunk egy meglepő hírbeszámolót is Arkansasból, mely arról szólt, hogy rendőrségi őrizetbe vettek egy 35-éves háztulajdonost, John Baldwint (jobbra), aki állítólag 19 lövést adott le egy csoport Tanúra, akik felkeresték az ingatlanát. Szerencsére senki sem sérült meg, de az eset jól kihangsúlyozta, mekkora kockázatot vállalnak a Tanúk, amikor előzetes megbeszélés nélkül jelennek meg az emberek otthonaiban.

Jerry Brown kormányzó nagy csapást mért Kathleen Contira és azokra, akik együtt kampányoltak vele októberben, miután megvétózta az SB 131-es törvényjavaslatot – mely az Elévülési Rendeletet Kaliforniában kiterjesztette volna a gyermekkori szexuális bántalmazások áldozataira is. A sajtónak adott kommentárjában Irwin Zalkin arra célzott, hogy a döntés nem kis mértékben valószínűleg annak az eredménye, hogy a Katolikus Egyház keményen lobbizott a javaslat ellen – így az Őrtorony ebben az ügyben nem várt szövetségeshez jutott.

Az egyik pedofil, akinek nem sikerült a büntetést megúsznia ehhez hasonló jogi formalitások segítségével, Jonathan Rose volt (balra). Október 30-án a manchesteri Királyi Bíróság a korábbi vént kilenc évi börtönre ítélte, mivel szexuálisan zaklatott két fiatal lányt, akik közül az egyik még csak ötéves volt az első eset idején. Amint a JWsurvey később napvilágra hozta, Rose-nak sikerült elérnie, hogy gyülekezete őt támogassa az egész tárgyalás alatt, és a bírót elárasztották a helyi Tanúktól érkező levelek. Noha elmozdították véni státuszából, Rose-t (e cikk írásának idején) még mindig nem közösítették ki bűnei miatt.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison