"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 28., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 35. rész - A katolikus hit elárulása

Az ember azt hiszi, hogy elértünk a katolikus hit elárulásának a legaljára, azután a következő héten újabbal találkozik, ami még mélyebbre süllyeszti Jézus egyetlen egyházának a hitét. Most is ez történt. Az ember ilyenkor elgondolkozik azon, hogy a sátán ügyködése milyen magas szinten hatolt be az Egyházba. Mai képünkön a bostoni bíboros árulása látható.


O'Malley Boston bíboros érseke az ökumenikus imahéten közös liturgikus? cselekményen vett részt Sudburyben, ahol a helyi Metódista Templomban a protestáns lelkésznőt! kérte meg, hogy a homloka megkenésével erősítse meg a keresztségét.


Ez azért hamis, mert a keresztség felvétele - még a Novus Ordo szerint is - eltörölhetetlen jelet hagy az ember lelkében. Ezt nem kell megerősíteni, nem kell megújítani. Annyira így van, hogy pl. a szentháromság jegyében keresztelő felekezetekből katolizálók esetében nem kell újrakeresztelni, elfogadja az egyház a keresztséget. Természetesen ez alól kivétel az Unitáris felekezet, mert tagadja a Szentháromságot, ezért nem lehet keresztyénnek sem nevezni.

Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison