"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 25., kedd

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - December

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

December egy jobbára csendes hónapja volt ennek a mozgalmas évnek.

Érdekes fejlemény volt az egyik Őrtorony megjelenése, mely azt állította, hogy a válási arány az “egekbe szökött”. Összehasonlítva az ENSZ aktuális válási statisztikáival kiderült, hogy ez az állítás nem is állhatna távolabb a valóságtól. A legtöbb országban, beleértve az Egyesült Államokat is, a válási statisztikák csökkenést mutattak az elmúlt tíz évben. Ez még inkább megkérdőjelezi az Őrtorony azon állítását, miszerint “az Írói Osztály ragaszkodik ahhoz, hogy kizárólag olyan anyagot használjon fel, amely pontos és valós, még a látszólag jelentéktelen részletek terén is.”

Ugyancsak decemberben az Ex-JT közösség választ adott olyan Jehova Tanúi által feltöltött YouTube-videókra, melyeket az Őrtorony hivatalosan nem hagyott jóvá. Az egyik videóban egy négygyermekes Tanú-anyuka elárulta, hogy férje kilép az állásából, anélkül, hogy más munkája lenne, legalább részben attól a vágytól vezérelve, hogy több összejövetelre tudjon elmenni. Ez a döntés egyértelműen csak pillanatokkal azután született meg, hogy a pár részt vett az Éves Közgyűlésen.

Továbbá egy másik “jóvá nem hagyott” videó is feltöltésre került az előző hónapban, egy “JT védelmében” nevű YouTube csatornán, mely “Jehova szervezetének hitehagyottait” vette célba, és egyenesen a 2013-as Kerületkongresszus “Emberi hitehagyottak” beszédéből merített anyagot. Erre egy cáfoló videósorozat érkezett részemről.

Egy személyes megjegyzés

2013 mozgalmas évnek bizonyult a feleségem és az én számomra is. Novemberben végül elhatároztuk, hogy megszakítjuk kapcsolatainkat az Őrtoronnyal, miután megtudtuk, hogy útban van az első gyermekünk. Ez a döntés vezetett ahhoz, hogy első alkalommal elmondjam a történetemet, és felfedjem az arcomat, azóta pedig saját Youtube csatornámra személyes videókat készítettem , valamint a David Pakman Show vendége lehettem.

Ezidáig tevékenységem nagyrészt észrevétlen maradt a helyi vének számára. Tehát jelen pillanatban “nem hivatalosan” el vagyunk különülve, ami azt jelenti, hogy mi magunkat elkülönültnek tekintjük, de a helyi Tanúk, akik ezt nem tudják, még mindig barátságosak velünk. Így aztán nyugtalanság és bizonytalanság van jelen a családunkban azzal kapcsolatban, hogyan reagálnak majd, ha a dolgok hivatalossá válnak, mi azonban igyekszünk a magunk tempójában haladni - bízva abban, hogy bármi is történjék, mi helyes döntést hoztunk mind számunkra, mind a jövő generációi számára.

Ebben a személyem körüli zűrzavarban én továbbra is hálás vagyok a JWsurvey olvasóinak azért, hogy olyan sokféle módon támogatják ezt az oldalt. Valószínűleg 2014 ugyanolyan eseménydús lesz, mint 2013. Bármilyen fejleményeket tartogat is  az új év, alig várom, hogy megoszthassam ezeket azokkal, akik velem együtt osztoznak abban a hitben, hogy az “önálló gondolkodás” nem rossz dolog.

Szabadnak lenni jó!

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison