"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 4., kedd

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Június

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

Június az a hónap, amikor Jehova Tanúi kerületkongresszusi programja általában teljes lendülettel megkezdődik. A 2013-as programról, melynek címe "Isten szava igaz", kiderült, hogy tartalmaz néhány igen aggasztó anyagot, legalábbis ami a korábbi Tanúkat illeti.
 
Egy beszéd óva intett az "emberi hitehagyottaktól", és olyan erőteljes kifejezéskészletet vonultatott fel, hogy ellentmondott még az Őrtorony saját, "címkéző" propaganda-taktikákkal kapcsolatos elítélő álláspontjának is. Arra is ösztönözték a Tanúkat, hogy kerüljék azokat a családtagjaikat, akik elhagyták a vallást. Az utóbbi előadás felvétele felkerült a YouTube-ra, és eddig több mint 34.000 alkalommal nézték meg.
 
Június tanúja volt egy Franciaországban nyílt “jw.org-bolt” leleplezésének is, nem messze a francia bételtől. Hatalmas plakátjaival és olyan laptopokkal, melyekről csak a jw.org érhető el, a bolt egy új stratégia részét képezi az Őrtorony részéről: úgy kívánja felkelteni az érdeklődők figyelmét, hogy elkerüli a “Jehova Tanúi” név közvetlen használatát.
 
Egy JWsurvey exkluzív cikkben, mely Joanna Foreman tollából származott, első alkalommal lépett elő Nestor Kuilan, hogy elmondja, hogyan élte át az 1980-as “tisztogatást”, melynek során Raymond Franz vezető testületi tagot eltávolították a szerevezetből.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison