"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 22., szombat

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - November

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

November során a media három, Tanúkkal kapcsolatos eseményről is beszámolt, de ezek közül egyiket sem említették meg a JW.org „híradójában”.

November 5-én a Tampa Bay Times arról számolt be, hogy egy floridai tanárt felfüggesztettek az állásából, mivel egy Jehova Tanúja gyermeket arra kényszerített, hogy tisztelegjen a zászló előtt, egyértelműen megsértve ezzel a gyermek szólás- és vallásszabadsághoz való jogát.

Ezután megtudtuk, hogy november 17-én, vasárnap, egy banda kifizetetlen tartozás miatt a saját otthonában brutálisan legyilkolt egy mexikói Jehova Tanúja családot, ahol három gyermek is volt. A nyolc áldozat holttestét azután találták meg, hogy a család nem jelent meg az aznapi összejövetelen.

Szintén novemberben történt, hogy Oklahomában letartóztattak egy 76 éves Jehova Tanúja vént, Ronald Lawrence-t (jobbra), gyermekek 19-rendbeli szexuális zaklatásáért, amely állítólag több, mint 30 éve történt. A mediában megjelent beszámolók szerint a rendőrség azt vizsgálta, vajon a gyülekezetében szolgáló vének felelősségre vonhatóak-e amiatt, hogy nem jelentették be az esetet, miután ő állítólag bevallotta nekik a tettét.

Noha a JW.org kihagyta az összes fent említett eseményt, azért mégis volt közölnivalója – hírek az előző hónapban megtartott Éves Közgyűlésről. Az Őrtorony közzétett egy videót, mely az eseménynek egy gondosan manikűrözött változatát mutatta be. Sehol sem voltak Geoffrey Jackson megjegyzései a „testvérnőbiztos” Bibliáról, és „Jehova kezéről”. Ehelyett a fő hangsúly az új Biblia ömlengő dicséretén volt. A felvételen Tanúk ölelgették új Bibliájukat és lengették őket a levegőben, mintha csak a Tiananmen téren lettek volna.

Ez a weboldal arról is beszámolt novemberben, hogy az SZKI-t (Szolgálati Kiképző Iskola, mely később Egyedülálló Testvérek Bibliaiskolája néven vált ismertté) gyakorlatilag megszüntették – és a szolgálatközpontú „Királysághirdetők Iskolája” lépett a helyébe, mely mindkét nem előtt nyitva állt.

És végül, hogy el ne felejtsük, novemberben megjelent egy tanulmányozási cikk is az Őrtoronyban, mely arra figyelmeztetett, hogy „a mészárlás világméretű lesz”, amikor Armageddon lecsap. A Hitchcockszerű cikk elmondja, hogyan fognak a madarak összegyűlni, hogy eltakarítsák azoknak a Jehova Tanúi közé nem tartozó embereknek a maradványait, akik elpusztultak.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison