"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 8., szombat

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Július

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

Az exJT közösséget sokkolta és feldühítette, amikor gyermekmolesztálási esetek tömkelegére derült fény júliusban, még inkább reflektorfénybe helyezve  az Őrtorony erre a területre vonatkozó helytelen irányelveit.

Gordon Leighton (balra), Massimo Capazzo (középen) és Gonzalo Campos (jobbra) mind olyan leleplezett pedofilok, akiknek bűneit a vizsgálódó vének nem jelentették a hatóságoknak. Az utóbbi, Campos, legalább hét gyermeket molesztált, néhányat mialatt vénként szolgált San Diegóban. A beszámoló megírásának idején Campo bűntetteit még nem fedték fel teljes mértékben.

A fenti esetek egyikéről sem számoltak be a jw.org weboldalon, azonban az Őrtorony örömmel jelentette be warwicki új világközpontja építési munkálatainak hivatalos megkezdését július 29-én. Ez a fejlemény ugyanabban a hónapban következett be, amelyben a szervezet markát nettó 375 millió dollár ütötte a még meglevő brooklyni gyárépületeinek értékesítése után. Egyéb értékesítéseikkel együtt bevételeik az Őrtorony brooklyni ingatlanportfóliójának eladásából jócskán átlépték az 1 milliárd dolláros határt.

Összehasonlításképpen, az új, elsősorban önkéntes munkából épülő warwicki főhivatal egy forrás szerint csupán 11,5 millió dollárjába kerül majd az Őrtorony Társulatnak.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison