"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 15., szombat

Jehova Tanúi - Beszámoló sorozat a 2013-s évről - Szeptember

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
 

Sorozatot indítottam, melyben az Őrtorony és Jehova Tanúinak 2013 évi történéseiről lesz hó.  A történések havi bontásban fognak szerepelni és hetente kétszer lesz posztolva. A szokásos Szombaton, illetve Keddenként.
Apologéta

Több, mint egy évvel az Őrtorony elleni emlékezetes győzelme után egy kaliforniai bíróságon, Candace Conti (jobbra) azzal örvendeztette meg támogatóit, hogy felszólalt a 2013-as RNA konferencián a texasi Austinban.

Miután a szeptember 27-i eseményen elmondta az újságíróknak a történetét, és felvázolta annak okait, hogy miért kezeli az Őrtorony helytelenül a gyermekbántalmazás ügyét, Candace ezt üzente az újságíróknak: “Azáltal, hogy Önök nem lankadnak a nyilvánosság figyelmét felhívni ezekre a helytelen és nem megfelelő eljárásokra, arra kényszerítik ezeket a szervezeteket és intézményeket, hogy változtatásokat hajtsanak végre, ezért kérjük, menjenek és továbbra is segítsenek, hogy valóban legyen eredménye a munkánknak.”

Candace megjelenése csak néhány héttel azután történt, hogy az Őrtorony benyújtotta válaszkeresetét a 2012-es ítélet elleni fellebbezés során. A kereset őrültebb érvei közé tartozott az az állítás, miszerint a Candace elleni visszaélés a szolgálati elrendezés után történt, így tehát annak semmi köze magához a szolgálati elrendezéshez. Az Őrtorony ügyvédei megpróbálták felmenteni a szervezetet a felelősség alól is, azt állítva, hogy Candace nem volt a gyülekezetének teljes jogú tagja a visszaélés idején. A fellebbezési eljárás folyamatban van.

Az Őrtorony fiókhivatalainak száma a hírek szerint tovább csökkent szeptemberben, ahogyan a szervezet folytatta “egyesítő” kezdeményezéseit. Az észt és a lett fiókhivatalok lettek az Őrtorony leépülésének legújabb áldozatai, noha mindkét kirendeltség nemrégiben, csak 2010-ben nyílt meg hivatalosan.

Aztán szeptember elhozta egy új Őrtorony-cikk megjelenését is, mely a hitehagyottaktól való rettegés jellemzőit mutatta. Sürgették a Tanúkat, hogy “legyenek résen azokkal szemben, akik spekulálnak”. Amellett, hogy kerüljék a "személyes spekulációkat és bíráló beszélgetéseket”, a Tanúkat arra is emlékeztették, hogy csökkentsék az “időpazarló elfoglaltságokat”, mint például a “kapcsolattartás közösségi hálózatokon keresztül, elektronikus levelek olvasása és megválaszolása,  hobbik iránti túlzott lelkesedés, vagy a sportesemények folyamatos nyomon követése.”

Végül szeptemberben a hírek szerint egy tinédzsert Sydney-ben arra ítéltek, hogy el kell fogadnia a vérátömlesztést, annak ellenére, hogy csak néhány hónap választotta el a törvény szerinti felnőttkorúságtól. Az eset rávilágított a szülői kényszer szerepére azokban az esetekben, amikor kiskorúaknak életmentő vértranszfúzióra van szükségük.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison