"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. november 27., szerda

A zsidó Ferenc pápa

Bár tévedésnek tűnik, mégsem az. Ferenc pápát valóban az 50 legnagyobb hatású zsidó származású ember közé sorolták az Egyesült Államokban – tájékoztat a RomeReports. A listát egy amerikai napilap, a Jewish Daily Forward adta közre. Az 50 jelölt közül kettőnek nem feltétlenül kell zsidó származásúnak lennie: elég, ha tisztelik és ismerik a zsidó kultúrát.

Köztudott, hogy Ferenc pápa egyik legjobb barátja Abraham Skorka, argentin rabbi. Sőt: egy TV-műsort is vezettek együtt Buenos Airesben, melynek a vallások közti párbeszéd állt a középpontjában. Közös könyvük On Heaven and Earth (A mennyben és a földön) címmel jelent meg.

Ferenc pápa határozottan felszólalt az antiszemitizmus ellen, és 2014-re tervezett szentföldi útjának egyik célja éppen a két vallás közötti feszültségek elsimítása.
 
A listán 13 kategóriában - többek között vallásiban - lehetett jelöltet állítani, de Ferenc pápa nem oda került be: a Plus kategória két, nem zsidó származású személynek, ahova a pápa mellett Angelina Jolie-t is jelölték.

Forrás: Magyar Kurir

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: A cikkben arról tudósítanak, hogy "Ferenc pápa határozottan felszólalt az antiszemitizmus ellen...", de kérdem én mikor szólalt fel határozottan az antikereszténység ellen, a katolikus üldözés ellen? Miért van szükség erre az állandó political correct megnyilvánulásra? Mikor emelte fel Bergoglio a szavát az Izraelben tapasztalható és a zsidók által kifejtett katolikus-keresztény üldözéssel szemben?

Ajánlott olvasmány:

  1. Amikor egy rabbi a pápát dicséri, akkor nagy a baj...
  2. Jézus létezése viszont nyugodtan tagadható
  3. Európában is növekszik a keresztényellenesség