"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. február 9., hétfő

Vedd el a múltjukat... Több ezer év keresztény és muzulmán kultúrkincsei a máglyán

"Hitünk Krisztus, jövőnk a múlt!"

Fantasztikus könyveket is szoktam olvasni, főleg fiatalabb koromban. Jó tíz évvel ezelőtt egy magyar szerző könyvében olvastam, hogy "Hitünk az erő, jövőnk a múlt!". Nos elég sok igazságot tartalmaz. Főleg akkor, ha erőnket Krisztustól kapjuk, a Krisztus és tanításába vetett hitből. Így a Krisztusi kétezer év, mint múlt lehet a jövőnk, az egyetlen, a válságból kivezető jövőnk. Mert Isten nélkül nincs élet [létben tart, ahogy az egyház tanítja, ellentétben a deistákkal], nem is lenne élet a halál után a léleknek [ahogyan az eszkatológia tanítja].

Nem tudom, hogy a szerző végig gondolta-e, vagy csak úgy jól hangzott a számára, vagy csak az ősmagyar, honfoglaló "erő" iránti újkori vágy íratta vele, de ettől még igaz megállapítás lehet, ha minden, mint ahogyan kellene Krisztustól eredeztetünk.
Apologéta

Az Iszlám Állam fegyveresei vittek el körülbelül 2000 könyvet az iraki Moszul központi könyvtárából. Fegyveresek hatoltak be a helyi egyetem könyvtárába is, ahol több száz, a tudománnyal és irodalommal foglalkozó könyvet égettek el a diákok szeme láttára. Súlyos károkat okoztak a szunnita muzulmán könyvtár archívumában, a keresztény egyházak gyűjteményében, és nem kímélték a moszuli könyvtármúzeum felbecsülhetetlen értékű, több ezer éves írásait sem.


A könyveket már egy hónappal ezelőtt elvitték, de a történtekre csak most derült fény– számolt be róla az AP. Egy szemtanú azt mesélte a hírügynökségnek, hogy egy szakállas, hagyományos afgán öltözetet viselő fegyveres azt mondta, hogy a teherautókon elszállított könyveket el fogják égetni.

Fegyveresek hatoltak be a helyi egyetem könyvtárába is, ahol több száz, a tudománnyal és irodalommal foglalkozó könyvet égettek el a diákok szeme láttára. Az egyetem történelemprofesszora szerint dzsihadisták a múlt hónapban más könyvtárakat is kifosztottak. Súlyos károkat okoztak a szunnita muzulmán könyvtár archívumában, a keresztény egyházak gyűjteményében, és nem kímélték a moszuli könyvtármúzeum felbecsülhetetlen értékű, több ezer éves írásait sem.

A professzor arról is beszélt, hogy a iszlám szélsőségesek eltökélt szándéka megváltoztatni Moszul város arculatát, történelmét azzal, hogy lerombolják jellegzetes épületeit. Egy iraki parlamenti képviselő, Hakim az-Zamili pedig azt mondta, hogy az Iszlám Állam a kultúrát, a civilizációt és a tudományt ádáz ellenségének tekinti.

Forrás: hunhir.info

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison