"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. február 7., szombat

Jehova Tanúi: Személyes történet II.

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

Kedves Olvasók és Testvérek!

Én 2 éve tértem meg. Hirtelen jött a kegyelem az életembe és földöntúli örömöt eredményezett. Előtte hallgattam már tanításokat, amik által nem mozdult bennem semmi, ma már tudom, hogy azért nem, mert azok tévtanítások voltak.

A megtérés gyönyörű! Fájdalmas is lehet, de ugyanakkor az az öröm, ami akkor átjárja az embert le nem írható, csak megtapasztalás útján ismerhetjük meg. Befogadtam szívembe Jézust és azóta együtt élek vele. A bűnt meggyűlöltem szó szerint, semmit sem akarok már elkövetni abból a listából, ami addig részt vett az életemben.

Így kerültem egy fórumra, ahol kérdéseket tesznek fel és válaszolnak rá emberek. Mivel még friss hívő voltam, mit sem tudtam arról, hogy kik Jehova tanúi és csak annyit láttam, hogy ők mindenre tudják (látszólag) a biblikus választ. Be is akartak cserkészni nyílt és őszinte érdeklődésemet látva, de a belső lényem arra késztetett, hogy ne engedjek, hanem vizsgáljam meg a tanításokat. Megtettem.

Istennel együtt. Olvastam a Bibliát és saját magam jöttem rá, hogy tévúton járnak. Mivel örömöm határtalan volt Jézusba vetett hitem által, ezért jószándékúlag felelgettem nekik, mikor hamis tanítást írtak le és akkor ért az első döbbenet, mikor azt vettem észre, hogy vagy átugorják a mondanivalómat, vagy egyszerűen azt mondják, hogy hazudok.

Teljesen mindegy, hogy milyen információt toltam eléjük, akár az 1914-el kapcsolatban, vagy Mihály és Jézus személyével kapcsolatban, mindegy volt, hogy milyen tények állnak az ember rendelkezésére a bibliájukkal kapcsolatban, az imádott névvel kapcsolatban, nem vették figyelembe. Egy idő múlva azt tapasztaltam, hogy ők másoló gépek, az aktuális részt kimásolják a honlapjukról, vagy az újságjukból és a többivel nem foglalkoznak.

Először azt hittem, hogy bután fogalmazok. Aztán láttam, hogy mások is küzdenek a zárt elméjükkel, hogy a világosságra és Jézus szabadságára vezessék őket, de hasztalan volt minden.

Utána düh fogott el és lesüllyedtem a sértegetés szintjére. Mert nem értettem, hogy hogyan írhatnak ostobaságokat Istenről, Jézusról, a Szentlélekről és Isten egész művéről, plusz az üdvösségről. Idegesített, hogy terjeszteni próbálják azt a mesét, amiben hisznek, miközben az élő Isten küzd értük. És ők nem...

Vannak tények, amik kikerülhetetlenek. Ilyen a Jehova szó, vagy az össze-vissza tanítás, Jézus imádata, Mihály személye és még sorolhatnám, egészen a be nem teljesült próféciákig.

Utána Isten a szemem elé vitte azokat az igéket, amik arról szólnak, hogy vannak, akik emberi tanításoknak hisznek. Nem egyedüli szekta ez, van másik ilyen, akik Isten szeretetét felcserélték teremtett lények imádatára. Borzalmas.

Aztán az Úr megmutatta a magvetés művészetét és megértettem: a mi dolgunk elvetni a magokat. A többi az ő dolga. A mi feladatunk az, hogy hirdessük az Evangélium gyönyörűségét, hogy van bocsánat és van tovább! Van, aki mellénk álljon, és ahogy az angyalok is imádták Jézust, úgy nekünk is kötelességünk, hisz meghalt értünk!

A többi az Ő dolga és a szív dönti el, hogy be tudja-e fogadni, vagy sem...

Az, hogy létezik megtérés, az igaz. Amit tanítanak, az hamis, hogy ez a sátán műve. Létezik és gyönyörű. Krisztusban pedig szabadság van, nem pedig szabályok tömkelegének betartása, gondolkodás nélkül! Nem cselekedetek által üdvözölünk, hanem hit által. A jótettek csak hab a tortán.

Mindenki Isten gyermeke, aki befogadja Jézust és mindenkinek joga van Úrvacsorát venni!

Amit tanítanak a Szentháromságról, az hamis! Isten sosem kérte, hogy ha kérdésetek van, akkor menjetek egy önmagát kiválasztottnak kikiáltott személyhez és kérdezzétek azt, hanem Istent magát kell megkérdezni! Nincs szükség formanyomtatványra, hogy mindenki értse a Bibliát, hanem Isten megadja a kellő bölcsességet mindenre! Nincs kiválasztott osztály, hanem szabadság van Krisztusban! Mindenkinek!

Nincs szükség arra, hogy megfeleljünk, engedelmeskedjünk egy emberi szervezetnek, a Biblia egészen mást ír! Jól tudom, hogy ezt úgyis elvetik azok a tanúk, akik majd olvassák, de le kellett írnom, kényszert éreztem rá.

Jézusban béke és szeretet van. Aki őt befogadja, az megismeri. Aki nem, és megy emberi tanítások után, az sosem lel békére.
Gabi

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison