"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. február 13., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 69.rész - Bergoglio és az árulkodó kézfogás immár másodszor

Íme, az áruló keze az enyémmel együtt van az asztalon” [Lk 22,21]

A szabadkőművesség sajátságos, rá jellemző kézfogást alkalmaz, hogy az egymás számára ismeretlen tagok is felismerjék az együvé tartozást. Ezt alkalmazza Sour Cristina nővér a vatikáni Szent Péter téren, amikor Bergoglio-val kezet fog. Ez tavaly decemberben [2014. december 10-én] történt. A mutatóujja jellegzetesen helyezkedett el a pápa(?) csuklóján.

Ő egy szabadkőműves lenne és ellenőrzi, hogy a pápa is az, vagy csak véletlen egybeesés, netalán "családon belüli" köszönés? Hasonlót láthattunk egy másik Cristina esetében is, mégpedig Cristina Kirschner argentin államelnök esetében.

Az előző kérdésben feltételezhetjük az első változatot, mert egy eset lehet véletlen, de kettő már valószínűleg nem. Sőt ha megnézzük az ötödik képen hogyan fog kezet Bergoglio az argentin Carlos Jose Nanez bíborossal, aki Cordoba érseke, akkor bizonyosságot kapunk kérdésünkre.

Apologéta:
Csak csendben jegyzem meg, hogy az 1917-s Serédy féle Egyházjog automatikus kiközösítéssel "jutalmazta" a szabadkőműves páholyhoz tartozást, de az 1983-s II. János Pál pápa alatt kiadott új kánonban ez már így nincs benne. IGEN. Közben volt egy II. Vatikáni Zsinat.


Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Elesion, Kyrie Elesion, Kyrie Elesion

Ajánlott posztok: