"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 29., szombat

Sátáni manipuláció vs. gyermeki hittérítés

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de most már rohadtul kezd elegem lenni. Kis gyermekeket belekényszerítenek valami olyan vallási gyakorlatba - ceremóniába - amiről fogalmuk sincs, micsoda. Jehova Tanúi, akik jogi és minden egyéb módon küzdenek a gyermekek lelkiismereti szabadságáért, véleményem szerint a legdurvább módon sértik meg azt azzal az indokkal, hogy a szülőknek ( és ezen érv alkalmazásakor a SAJÁT CSAPATBAN játszó, azaz Tanú szülőkre gondolnak) joguk van gyermekeik vallásos neveléséhez.



Csakhogy véleményem szerint ez NEM VALLÁSOS NEVELÉS, ez egy kiskorú, a jog szerint cselekvőképtelen személy felhasználása egy vallásos gyakorlatban.

A gyermek akarja vagy nem? Ki sem tudja fejezni a véleményét, hiszen miért lenne véleménye - nem ismerheti sem a pro- sem a kontra érveket.


Jehova Tanúi elítélik a csecsemőkeresztelést, mint egy, a gyermek beleegyezése nélküli gyakorlatot.
Akkor ez MICSODA, amit ők gyakorolnak? Itt hol van a gyermek önálló akarata, önálló döntésen alapuló cselekvése?

Nem akarok ítéletet mondani, de véleményem szerint ez visszaélés a gyermeki engedelmességgel, hiszen a gyermek persze, hogy megteszi, amire a szülő beidomítja.


Persze, ez jópofa dolognak tűnik, hiszen a házigazda nagy valószínűséggel rögtön mosolyog, és elfogadja a piciny kéz nyújtotta kiadványt. Hiszen kinek lenne szíve egy kisgyermeket visszautasítani. Persze a terjesztést a szülő írja be.

Ez szerintem otromba érzelmi manipuláció, hitéleti övön aluli marketingfogás, olyan folyamat, amit a legzüllöttebb reklámügynökök vetnek be a termékük eladása érdekében.


Véleményem szerint a gyermekek fel- és kihasználása a prédikálószolgálatban etikailag és erkölcsileg kifogásolható, visszaélés a gyermeki kiszolgáltatottsággal, aljas érzelmi manipulációja a házigazdáknak, a gyermeki lélek betörése és idomítása a későbbi feladatokra és engedelmességre.

Teokratikus Hitler jugend, a nácik használták a fiatalok érzelmi meggyalázását így, napjainkban pedig hasonló önkéntességgel törik be a gyermekeket észak-Koreában.

Ha a vallás választása a Tanúk szerint tudatos folyamat, akkor a 'menjetek és tegyetek tanítványokká' parancs nem követeli meg a tudatosságot?

Véleményem szerint szellemi pedofília visszaélni a gyermeki ártatlan lélek befolyásolhatóságával, egy olyan gyakorlat, amit azonnal meg kellene szüntetni.

Forrás: jahovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ehhez nem sok mindent lehet hozzátenni. Szellemi söpredék az, aki gyermekét - mint egy tárgyat - használja  fel ilyen célokra. Mert mit tud tenni egy gyermek, főleg vallási, prédikációs szolgálatban 4-6 éves korban a képek tanúsága szerint? Azon túl, hogy ténylegesen zsarolja a meglátogatottat - mert a szerzőnek igaza van: ki tud elutasító lenni egy tiszta gyermeki lélekkel szemben - semmit. Hasonló esetben egyet lehet lehet tenni, hogy rendőrt hívunk rájuk kiskorú veszélyeztetése miatt és a gyámhivatalnál bejelentéssel élünk.