"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 30., vasárnap

Célkeresztben a fiatalok

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]
A 03.23. napi Őrtorony tanulmányozás fókuszában ismét a fiatalok, a tanú családok pályaválasztás előtt álló, illetve mostanság munkába álló rétegei álltak.


A fiatalokat bölcs döntések meghozatalára biztatja a cím. Vajon mik lehetnek ezek? Nos, aki már régebben kapcsolatban áll a Tanúkkal, azonnal tudja, miről lesz szó – és az írók nem is okoznak csalódást.

Igen, a fiatalok és az oktatás, fiatalok és a munkavállalás.

Nos, ez a tanulmányozási cikk a legkörmönfontabb pszichológiai manipulációval próbálja a romlatlan, alapvetően jó szándékú és jóra törekvő (ugyanakkor az életkoruk miatt kiválóan formálható!) fiatal egyéneket és szüleiket a ’bölcs döntésre’ juttatni. És a bölcs döntés mibenléte nem sokáig marad titok: a fiatalok dicsérjék Jehovát – és az író majd megmondja, HOGYAN!

Annak ellenére, hogy a 7. bekezdés szerint álságosan kijelenti az író, hogy ’Jehova minden egyes szolgájának magának kell eldöntenie, mihez kezd az életével, illetve a ’nem mondhatjuk meg.. ; rajtatok múlik.. ; nem határozhatunk helyettetek’- nos, az egész cikk nemhogy megmondja, hanem egyenesen MEGHATÁROZZA a fiataloknak az EGYEDÜL HELYES döntést, hiszen CSAK így lehetsz BOLDOG és mindezt megkoronázza – hát ha már mégsem akarnál boldog lenni – egy ÉLETVESZÉLYES FENYEGETÉSSEL.

Nos, kedves fiatalok? Mi is a helyes döntés?

A cikk a régi és modern kori pszichológiai tudatbefolyásolás minden elemét felhasználja a fiatalok – és szüleik – döntésének meghatározására, hazug bevető után hipnotizálja az egyedül helyes utat.

Látszólag a döntés szabadsága – valójában a maffiaszerű döntéskényszerítés iskolapéldája.

KELLESZ nekünk – döntened kell. Szabadon dönthetsz – és haaa jóól dönteeesz! akkor sok-sok öröm-boldogság lesz a részed, szüleid, gyülekezeti barátaid szeretete, siker. Hát nem erre vágyik minden fiatal? Kielégítjük a vágyad.

De. Ha a válaszod nem. Akkor. Akkor!!!

És itt jön a legaljasabb diktatúrák, maffiaklánok és drogkartellek munkamódszere.

Ha nekünk dolgozol, jó lesz: neked. Ha nem dolgozol nekünk: ellenünk vagy. És ha ellenünk vagy – és itt jön a hátborzongató ÉLETVESZÉLYES FENYEGETÉS a SZERETET SZERVEZETÉTŐL:

11. bekezdés: "… legnagyobb boldogságot az eredményezi, ha Jehovát szolgáljuk … (jön egy bibliai példa: Báruk) Fontosabbá váltak neki a saját vágyai… Báruk választhatott: vagy nagy dolgokat szerez magának, de ennek következtében ELVESZÍTI AZ ÉLETÉT, VAGY ENGEDELMESKEDIK Jehovának, ÉS TÚLÉLI Jeruzsálem pusztulását…"

A szemléltetés egyértelmű, a burkolt fenyegetés kijózanító és hátborzongató.

Ha ’szolgálsz, boldog leszel – ha nem szolgálsz ÚGY, AHOGY KÉREM, m e g h a l s z .

Drogkartellek neten keringő videói figyelmeztetnek így: aki nekünk dolgozik, kocsi, siker, pénz, - aki nem, annak levágjuk a kezét, a fejét. Megkínozzuk. Megöljük.

Nos? TE melyiket szeretnéd? Nos, kis barátom?

Észreveszed, hogy a Szervezet – ahogy szeret magára utalni a Részvénytársaság –  (és még ez is mennyire áthallásos: a SZERVEZET .. ) kezdetben édesget magához, hogy dolgozz neki /pardon, szolgáld Jehovát/ – ha ez nem vezet eredményre, idéz példát, példákat, hogy akik tették, mennyire boldogságosak lettek, és hogy akik nem tették ezt, azok mennyire rosszul jártak, járhattak volna, még jó, hogy idejében észre tértek.

NA, HOGY DÖNTESZ, BARÁTOCSKÁM?

A hatalomfüggő nem magát, hanem a környezetét pusztítja” – írja egy pszichológiai lap.

Ezt teszi a Részvénytársaság menedzsmentje is, elpusztítja a fiatal életek igazi istenhitét, az életidő alatti boldogulásukat és a szeretetnek,  Jehovának, a szervezetnek, a szülőnek (és bárki behelyettesíthető) megfelelés kényszerét kihasználva ÉRZELMILEG MEGZSAROLJA a fiatalokat.

Jerrold Post professzor az előbb idézett pszichológiai lapban „diktátorok, maffiavezérek, kis főnökök személyiségét vizsgálva több közös pontot állapított meg: mindannyiukra jellemző az énközpontúság, a messianisztikus küldetéstudat, a beszűkült lelkiismeret (csak az enyém a jó!!! ) a gátlástalanság és a paranoia valamely formája. Különös – és közös – ismérvük a környezetükben élők lelke és elméje fölötti hatalom megszerzésének a képessége.” … „ a belső szabadságot a hatalomfüggő nem ismeri, nem tud mit kezdeni vele”. Azaz akkor vagy szabad, ha én azt mondom, hogy szabad vagy.

Az Őrtorony cikk felsorolja két fiatal példáját (5. és 12. bekezdés), akik munkáról és egyetemről mondtak le, hogy szolgálni tudjanak és mind a ketten rendkívül boldogok.

Az író itt is aljasul manipulál. Jómagam is és az olvasók is valószínűleg sok-sok példát tudunk, ahol a fiatalok anyagi krízisbe kerültek, vagy családi, párkapcsolati válságba jutottak, vagy boldogtalanul végeznek egy számukra rossz munkát (természetesen ezt a sátán próbájának állítva be) azért, mert nem végeztek el megfelelő iskolát vagy nem választottak NEKIK megfelelő munkát.

Ne gondold, hogy először egy jó állást kell találnod, hogy többet tehess Jehováért!” – harsogja a 13. bekezdés.

Nos mindez érdekes paradoxon a 7. bekezdés „Nem mondhatjuk meg nektek … rajtatok múlik, milyen munkát vállaltok… „ kijelentéseihez képest – a kettős beszéd iskolapéldáját látjuk.

HOGY IS VAN EZ?! Akkor most nem mondhatják meg vagy mégis? Ha pusztán lingvisztikailag nézzük a mondatokat, nyilvánvalóan nem mondják meg.

Csak a többi bekezdésben a felszín alól visszanyomhatatlanul kitüremkedően aljas módon sugallják, tudat manipulálják, lelkiismeretet megfélemlítően hipnotizálják: NE MENJ ISKOLÁBA, NE KEZDJ JÓ MUNKÁT, hanem SZOLGÁLJ NEKÜNK. Mármint természetesen Jehovának. Mert természetesen folyamatosan ő a hivatkozási alap. És Jézus. És a pozitív bibliai szereplők. Hogy ők bezzeg.

Azonban a 13. bekezdés egy fontos figyelmeztetést közöl: „Bármi legyen is a célod, jó, ha tisztában vagy azzal, hogy valamiből fenn kell majd tartanod magad.

Igen, ez a pont, amikor a kenetteljes mosolygás gumiálarca kezd repedezni és mögötte megjelenik a sátáni vigyor.

Vagyis elvárjuk, hogy nekünk szolgálj, viszont ezért mi semmiben nem segítünk, dolgozz nekünk úgy, hogy máshol keresed meg a pénzed, amit arra használhatsz, hogy nekünk dolgozol. Elnézést, szolgálsz.

És a kifejezés tökéletes: úgy SZOLGÁLSZ, ahogy MI MEGMONDJUK.

Summázva, na elő a farbával, kivele, egyértelműen: légy egyszerűen iskolázott (kimondhatjuk, hogy buta???); légy egyszerű munkát végző, irányítható alkalmazott, így nem fogsz gondolkodni, megideologizáljuk Neked, hogy így vagy Jehovának elfogadható, és így végzed nekünk az igehirdetés – pardon, teokratikus szolgálat – nevű MLM tevékenységet még újabb hasonló kaliberű emberek begyűjtése céljából.

Az orwelli ’ a tudatlanság erő’ – a vezetők hasznára.

A cikk leír 3 bibliai alapelvet – keressétek először a királyságot – öröm másokat szolgálni – fiatalon válaszd Jehova szolgálatát.

Valamennyi bekezdés azt sugalmazza, hogy mi az az EGYETLEN DÖNTÉS, ami Jehovára hivatkozva egyedül jó (mert természetesen mindig rá hivatkozunk, kihasználva a fiatal személyiség ártatlan istenhitét).

Az egyedül jó döntés az, amit az író sugall, azaz a cikk a feltett kérdést úgy válaszolja meg, hogy cirkalmasan hátulról jövően, alattomos módon gondolatmanipulálva leírja, hogy Te döntesz, DE, DE CSAK úgy dönthetsz, ahogy mi mondjuk, mert egyedül AZ a jó, és ha nem úgy döntesz, akkor úgy jársz, mint Báruk és VESZÉLYBE KERÜL AZ ÉLETED.

A cikk pedig a maffiaszerű buksisimogatással zárul: „ soha ne feledd, hogy Isten szeret”.

Hát lehet ilyen kérésnek ellenállni? Ugyehogy nem?!

Saját következtetéseim: a Szervezet tudatmanipulációt, pszichológiai terrort bevetve helyezi saját lelki kényszere alá a fiatalokat, hogy iskolát, munkát otthagyva lelkes fiatalként (hiszen ez pedig a legjobb vizuális marketing az utcán a cégünknek) ügynökösködjenek neki – természetesen úgy, hogy az életüket oldják meg maguk.

Arról nem beszél a cikk, hogy mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik középkorúvá válván képzettség és megfelelő munkagyakorlat híján a munkaerőpiac szemetje lesznek, és halálukig kínlódnak majd egy rossz életminőségben úgy, hogy gondjaikért sátánt okolják.

Persze kiszállni ilyenkor már nem tudnak, hiszen az egész életük, kapcsolati hálójuk, barátnak vélt melós társaik nélkül a való világ (mármint az igazi) életterében kilátástalanságba kerülnének.

Összefoglalva: ez a részvénytársaság, visszaélve a Biblia tanításával és Isten Bibliában leírt jóságával, ingyenmunkásokkal gyűjt fiatalokat, akiket – ha sikerül – egész életükre magához láncol, modern rabszolgává tesz. Romba dönti a fiatalok jobb élet lehetőségét a holnapra vonatkozó szervezet által kódolt ködös ígérettel, beteg családokat, beteg életeket, megbetegített személyiségeket, elnyomott életeket hoz létre, úgy, hogy közben az egyén még azt érzi, hogy jót tettek vele.

Az áldozatok hálásak gyilkosuknak.

Véleményem szerint mindent meg kell tenni, hogy a fiatalok valós információhoz jussanak erről a nemzetközi maffiaszervezetről, amely a szeretet népének, az igazság követének hazudja magát, holott valójában aljas, sunyi, megtévesztő hazugsággyár.

Semmibe veszi a szeretet bibliai követelményeit azzal, hogy csak ’mi szóban, az igével segítünk’ és semmilyen szociális és karitatív tevékenységet nem végez, holott a Biblia, Jézus nem tett különbséget szóbeli és fizikai szeretet között.

Mindent meg kell tenni, hogy a hatóságok, a döntéshozók valós képet kapjanak erről a magát jogilag Egyháznak hazudó, valójában – még a saját maguk közt is ezt megtagadó módon – hitnek nevezett üzleti vállalkozásról, mely minden jogi lehetőséget kihasznál arra, hogy felhasználja az általa a nyilvánosság felé megvetően ’gonosz világ’- nak nevezett közigazgatás nyújtotta szabadságát arra, hogy ELVEGYE mások Biblia által biztosított szabadságát.

Tehát: Fiatalok, hozzatok bölcs – és megalapozott döntéseket, tájékozódjatok, soha ne döntsetek úgy, hogy valaki megmondja Nektek, mi az egyedüli helyes döntés és burkoltan életveszélyesen megfenyeget, ha nem úgy döntötök.

Ne feledjétek: ”az Isten szeretet.” És nem ’szervezet’.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ma kimentem a helységbe - ahol lakok - vásárolni, és mint a tavaszi méh rajzás, Jehova Tanúinak sokasága járt házról házra, becsengetve, prédikálva és térítve. Lehet, hogy ez a Nagyböjti feladat?